Afskedssalut til Golf nummer syv – GTI med 264 km/t

  • Afskedssalut til Golf nummer syv - GTI med 264 km/t
  • Afskedssalut til Golf nummer syv - GTI med 264 km/t
  • Afskedssalut til Golf nummer syv - GTI med 264 km/t
  • Afskedssalut til Golf nummer syv - GTI med 264 km/t

I 2019 kommer en ny Golf, men Volkswagen vil ikke lade os glemme, at den nuværende Golf – den syvende siden 1974 – stadig kører i bedste velgående, så senere på året kommer en ny GTI-topmodel med 290 hk

Wörthersee er en smuk sø i Østrig, og omkring den ligger den hyggelige, billedskønne by Reifnitz med afslappet stemning. Men hvert år i maj invaderes området af horder af mennesker, om kun går op i en ting: GTI’er. De fejrer og hylder Volkswagens begreb for hurtige hatchbacks – og bilerne, som er blevet til i Wolfsburg siden 1976. I 2017 deltog flere end 125.000 mennesker, og 7.300 biler prydede arrangementet.

Volkswagen har for vane at præsentere en mere eller mindre vigtig GTI-nyhed ved Wörthersee, og i år bliver nyheden af pænt vigtig karakter. Årets afsløring bliver en forsmag på en ny GTI-topmodel, Golf GTI TCR. Den er inspireret af racerbilen af samme navn, og den forbliver ingen konceptbil, men vil blive introduceret i slutningen af i år.

GTI TCR bliver bliver en af de sidste store nyheder, som involverer den nuværende generation Golf, som blev præsenteret med den helt nye MQB-platform i 2012, for i 2019 kommer den ottende Golf siden lanceringen i 1974. MQB-platformen fortsætter, men Golf vil få hybridteknik i de fleste modeller og et meget moderne interiør.

VIDEO: Vi gennemgår den nye Volkswagen T-Roc

Den elektroniske begrænser kan fjernes

Tilbage til GTI TCR. Ydelsen i 2-liters benzinmotoren vil ende på 290 hk (og 370 Nm), hvor de nuværende GTI-modeller, den regulære GTI og GTI Performance, yder 230 og 245 hk. Det er tæt på Golf R med 310 hk, men alligevel i sikkerhedsafstand fra topmodellen. Det er ikke første gang, Golf GTI er oppe i de luftlag, for specialmodellen GTI Clubsport kørte for få år siden med 265 hk og med overboost kunne den også kortvarigt yde de 290 hk, som GTI TCR kommer med. Men den stærkeste GTI bliver den nye TCR ikke – den titel tilhører GTI Clubsport S-modellen med to sæder og en produktion på blot 400 eksemplarer.

Om GTI TCR også bliver begrænset i antal, ved vi ikke, men vi ved, at den som alle andre GTI’er har forhjulstræk. For at holde styr på det slagkraftige moment på 370 Nm fra 1.600-4.300 o/min har Volkswagen puttet spærredifferentiale i den og samtidig valgt at lade en 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse stå for skiftene. Den kører som standard med en tophastighed på 250 km/t, men tyskerne vil tilbyde at fjerne den elektroniske begrænser – og så kan den pludselig nå 264 km/t. Det lyder som en værdig afslutning på (endnu) en populær generation af Golf og Golf GTI.

Der skulle være flere hurtige biler på vej fra Volkswagen; tyskerne skulle efter sigende arbejde på flere R-modeller, så vi bl.a. skulle komme til at se en T-Roc R og en Arteon R.

VIDEO: Fed Polo GTI til en overkommelig pris