Comeback med stil – den nye Peugeot 508 SW

  • Comeback med stil - den nye Peugeot 508 SW
  • Comeback med stil - den nye Peugeot 508 SW
  • Comeback med stil - den nye Peugeot 508 SW
  • Comeback med stil - den nye Peugeot 508 SW
  • Comeback med stil - den nye Peugeot 508 SW
  • Comeback med stil - den nye Peugeot 508 SW

Den nye Peugeot 508 er en designrevolution i forhold til den konservative forgænger, og efter tidligere på året at have vist sedanen, kommer nu den endnu vigtigere stationcarversion, 508 SW

Hvis Peugeot skal tilbage som en stor spiller i den traditionelle firmabilsklasse, så er den nye 508 bilen, der kan bane vejen. Med sit opsigtsvækkende design, mere kompakte ydre mål og en overflod af nyt udstyr har sedanen gode odds, når den i starten af efteråret kommer til Danmark. Men for at lave et gennemført comeback og få fat på de kunder, som eller hopper på SUV-vognen eller over til premiummærkerne som BMW og Volvo, skal Peugeot også bruge en stationcar. Den hedder, som forgængeren, 508 SW, og den kan vi nu vise de første billeder af.

Den gamle 508 SW er så tæt på en kedelig tysk bil, som en fransk bil nogensinde har været, og det har kunderne i den grad straffet Peugeot for. Den nye stationcar har, som sedanen, et vovet og dramatisk design, som hjælpes på vej af mere kompakte ydre mål, som svarer mere til en Audi A4 end en Opel Insignia Sports Tourer – den er med 478 cm fem centimeter kortere end forgængeren, og med en højde på blot 142 cm er karrosseriet på den nye stationcar blot to centimeter højere end på en BMW 4 Gran Coupé.

Bagagerummet lider på ingen måde under de kompakte dimensioner. Peugeot har formået at udhule 508 SW, så den kan rumme mellem 530 og 1.780 liter – det maksimale mål er endda det samme som i den højere Volkswagen Passat Variant. Med Magic Flat-funktionen behøver man ikke rykke rundt på sædehynder og ryglæn for at lægge bagsæderne ned, men bare ved at bruge et greb i en af siderne af bagagerummet. Gulvet bliver stort set helt fladt, lover franskmændene.

Vive la France! Ny Peugeot 508 er den radikale sedan

I-Cockpit med infrarødt kamera

Peugeot har forstået, at kunderne i denne klasse typisk er ekstremt krævende, når det kommer til udvalg og udstyr. 508 og den nye 508 SW kan derfor udstyres med ting, som typisk kun ses i dyrere, tyske biler. Et infrarødt kamera, night vision, scanner vejen 200 meter frem for personer og dyr, og et sort/hvidt billede toner frem i den digitale instrumentering. Fuldautomatisk parkeringssystem, aktivt assisterende blind vinkel-system og udvidet automatisk nødbremsesystem med genkendelse af fodgængere og cyklister også i mørke er bare en del af arsenalet i 508 SW.

Peugeots i-Cockpit i nyeste udgave vil stadig være en smagssag, men de fleste vil bare opleve det lille rat og den høje instrumentering som en tilvænningssag. Som i de tyske konkurrenter er der et udvalg af indretningsmuligheder, når det kommer til indtræk, paneler og farver. Alcantara og nappalæder kan pryde sæderne, som er godkendt af den tyske organisation Aktion Gesunder Rücken, som tester for korrekt ergonomi og siddekomfort.

På vejen vil den nye 508 SW uden tvivl adskille sig markant fra sin forgænger, som hverken gjorde det udpræget godt hverken dynamisk eller komfortmæssigt. 508’erne står nu på EMP2-platformen, som 308 og 3008, og ikke blot er vægten reduceret med 70 kilo, stabiliteten i platformen og karrosseriets stivhed er også langt bedre. Undervogn med adaptive støddæmpere er standard på topmodellen GT og vil sandsynligvis kunne bestilles til andre udgaver af 508 SW.

Når 508 SW kommer på markedet i starten af 2019, vil den kunne fås med fem forskellige motorer, og i anden halvdel af året tilføjes en ny plugin-hybrid med en rækkevidde på el på cirka 50 kilometer. De fem motorer ved introduktionen er 1,6-liters benzinmotoren med turbo med enten 180 eller 225 hk, begge med automatgear med otte trin som standard, en 1,5-liters dieselmotor med 130 hk (manuel eller automatisk) og en 2-liters dieselmotor med 160 eller 180 hk – begge med automatgearkassen som standard.

Peugeot 5008 – alt det gode fra 3008 i en stor pakke