Ny Jeep Compass fra 358.980 kr. – fuldt udstyret, benzin og diesel til samme pris

  • Ny Jeep Compass fra 358.980 kr. - fuldt udstyret, benzin og diesel til samme pris
  • Ny Jeep Compass fra 358.980 kr. - fuldt udstyret, benzin og diesel til samme pris
  • Ny Jeep Compass fra 358.980 kr. - fuldt udstyret, benzin og diesel til samme pris
  • Ny Jeep Compass fra 358.980 kr. - fuldt udstyret, benzin og diesel til samme pris
  • Ny Jeep Compass fra 358.980 kr. - fuldt udstyret, benzin og diesel til samme pris
  • Ny Jeep Compass fra 358.980 kr. - fuldt udstyret, benzin og diesel til samme pris

Det amerikanske mærke er nu endelig klar til at sende sin seneste model på markedet i Danmark – den står hos forhandlerne nu i to udstyrsvarianter og med valg mellem fem motorer fra 120 til 170 hk. Alle modeller har adaptiv fartpilot, el-styret bagklap, 7″ infotainment bi-xenon-forlygter og meget mere som standard

Den første Jeep Compass (og den tætte søstermodel Patriot) var en katastrofe og et tegn på alt, hvad der var i vejen med amerikansk bilindustri op til finanskrisen – den kunne sælges billig, fordi den var tarvelig. Amerikanerne har lavet meget om på tingene siden, og vi håber for Jeeps skyld, at alle vil glemme den gamle Compass og lade modellen starte på en frisk med en helt ny udgave. Efter at have været på markedet i USA siden sidste år, er turen nu kommet til Europa og dermed også Danmark.

De danske Jeep-forhandlere, som kan tælles på en hånd (Randers, Nærum, Fredericia), er nu klar med den nye Compass, som står side om side med den mindre Renegade, den lidt større Cherokee og den store Grand Cherokee – og til efteråret får forhandlerne endnu en ny vare ind, nemlig den helt nye Wrangler.

Den nye Compass er baseret på en revideret udgave af platformen fra Renegade, og hvis du ikke lige kan passe den ind i en klasse, så er den 439 cm lang, og i princippet skal den så konkurrere med biler så forskellige som Nissan Qashqai, Peugeot 3008, BMW X1 og Range Rover Evoque. Klassen med de kompakte SUV’er er under kraftig udvidelse, så tidspunktet er helt rigtigt for lanceringen.

Den danske importør har besluttet, at alle Compass i Danmark skal være veludstyrede topversioner, Limited og den terrænædende Trailhawk, så de to lavere niveauer Sport og Latitude er skåret fra. Det gør, at Compass i Danmark kommer med et omfattende udstyr uden at man skal besøge ekstraudstyrslisten – adaptiv fartpilot, el-styret bagklap, bi-xenon-forlygter, infotainmentsystem med 7″ skærm, 17″ alufælge, automatisk klimaanlæg, nøglefri betjening, varme i sæderne, varme i rattet, udvidet aut. nødbremse, p-sensorer bagtil, DAB-radio og meget mere. Trailhawk-modellen til eventyr, hvor asfalten slipper op, har bl.a. specifikke offroad-dæk, firehjulstræk med spær, udvidede køreindstillinger i Selec-Terrain-systemet og de obligatoriske Trailrated-logoer, som viser, at den kan klare Jeeps strenge krav til terrænkørsel.

Renegade – lille, men alligevel 100% Jeep

Benzin og diesel har samme indstigningspris

Priserne, alle inklusive levering, starter ved 358.980 kr., og til den pris kan man frit vælge mellem benzin- eller dieselmotor: Compass 1,4 Multiair Turbo Limited med firecylindret benzinmotor med en ydelse på 140 hk har som dieselmodellen Compass 1,6 Diesel Limited med 120 hk manuel gearkasse og forhjulstræk.

Automatgear og firehjulstræk hænger sammen i Compass med benzinmotor, så det ene fås ikke uden det andet. Compass 1,4 Multiair Turbo 4WD med en kraftigere udgave af motoren med 170 hk kommer med 9-trins automatgear og den mest simple udgave af de to typer firehjulstræk, Jeep tilbyder i Compass, Active Drive. Prisen er 473.990 kr.

Med dieselmotor kan Compass fås i en udgave med manuel gearkasse og samme type firehjulstræk. Compass 2,0 Diesel 4WD Limited med 140 hk koster 438.980 kr., mens en kraftigere dieselvariant med 170 hk, firehjulstræk og automatgearkassen med ni trin koster 523.980 kr.

Trailhawk-udgaven, især genkendelig på den matsorte flade på motorhjelmen (forhindrer genskin), delvist sorte fælge og den mindre fremstående forkofanger, kommer udelukkende med dieselmotoren med 170 hk, og den har også her automatgear og firehjulstræk som standard. Her er firehjulstrækket af en mere avanceret type med bl.a. reduktionsgear, spær og ekstra programmer i Selec-Terrain-systemet som bl.a. Rock-indstillingen. Undervognbeskyttelse og nedkørselsassistent (hill descent) runder den terrænduelige pakke af. Prisen er 553.980 kr.

Når det ikke skal være en Qashqai