Ny Mazda 3 vises den 28. november

  • Ny Mazda 3 vises den 28. november
  • Ny Mazda 3 vises den 28. november
  • Ny Mazda 3 vises den 28. november
  • Ny Mazda 3 vises den 28. november

Om tre uger løfter Mazda sløret for afløseren til 3’eren, og som traditionen foreskriver det hos Mazda, kommer den nye 3 som både hatchback og sedan – og den er først med den nye SkyActiv-X-benzinmotor

På den internationale biludstilling i Los Angeles (30. november-9. december) bliver stedet for flere verdenspremierer, og en af de netop bekræftede er den nye Mazda 3. Den kompakte Mazda kommer i en helt ny udgave, og når premieren alligevel er i USA, så vil den japanske model stå på podiet som både hatchback og sedan – den lange udgave med udvendigt bagagerum har fulgt 3’eren og dens forgænger 323 i mange, mange år, og mens amerikanske kunder i stigende grad vender sedaner ryggen til fordel for SUV’er, så står sedaner stadig for mange, mange tusinde solgte biler på det store marked. Så er man som dansker på jagt efter en kompakt sedan, så kan Mazda også fremover være behjælpelig.

Vi har indtil videre kun modtaget et formørket billede af den nye Mazda 3, som viser meget af sedanens side og et godt udsnit af bagenden på den kortere hatchback. Designerne har helt tydeligt fået lov at bevare proportionerne og linjerne fra konceptbilen Kai, som du kan se tre billeder af, og mens den nye 3’er til dels minder om den udgående model, så er der en meget større flade omkring C-stolpen, mere afrundede baglygter og en mere kurvet bagklap.

I kabinen på konceptbilen sidder infotainmentskærmen integreret i instrumentbordet, og det vil vise sig, om Mazda i den nye model virkelig går væk fra det hidtidige design med en fritstående touchscreen.

Den tekniske basis for den nye 3’er er helt ny, så vi håber på, at det betyder, at bilen endelig bliver støjsvag og mere komfortabel, uden at den mister sin gode respons og dynamik. En helt ny benzinmotor med kræfter og omdrejningsvillighed som en benzinmotor, men moment og forbrug som en dieselmotor, har premiere i den nye Mazda 3. Golf-klasse-bilen bliver den første Mazda i serieproduktion med SkyActiv-X-motoren, som kører på benzin, hvor motoren kører uden almindelige tændrør. Det er i stedet kompression, der antænder brændstoffet. Den første udgave af motoren ventes at yde omkring 190 hk, hvorfor Mazda også ventes at bruge sine ældre benzinmotorer med tændrør i den nye 3’er.

Opnåelig luksus