Ny Suzuki Swift er landet i Danmark

  • Ny Suzuki Swift er landet i Danmark
  • Ny Suzuki Swift er landet i Danmark
  • Ny Suzuki Swift er landet i Danmark
  • Ny Suzuki Swift er landet i Danmark

Japansk mini introduceres i Danmark den 16. september, men allerede nu står de dyreste udgaver af den nye Swift klar hos forhandlerne. Den kommer med to friske benzinmotorer – med 90 eller 112 hk

Suzuki Swift har en stor fanskare i Danmark, og den har sågar sin helt egen klub for entusiaster. Klubben er Danmarks største for en enkelt bilmodel, og nu taler sandsynligheden for, at klubben vokser: der er en helt ny udgave af den japanske minibil klar til fans og alle andre, som har ventet på en ny udgave. Den officielle premiere holder forhandlerne den 16. september, men alle forhandlere har allerede nu topmodellen Swift Exclusive kørende.

Rundere og mere afrundet Swift

Exclusive-udgaven vil have et prisskilt i forruden, som viser en pris på mindst 164.990 kr. Den har en sikkerhedspakke med automatisk nødbremsesystem, vognbaneassistent og adaptiv fartpilot som standard, og luksus som nøglefri adgang/start, navigationsanlæg, automatisk klimaanlæg og meget mere er også inkluderet. Motoren i Exclusive er en 1,2 liters benzinmotor med 90 hk og mild-hybrid-teknik, som aflaster benzinmotoren. Mod en merpris på 20.000 kr. overtages gearskiftene af en trinløs CVT-gearkasse. Den nye Boosterjet-turbomotor på 1 liter med 112 hk, som gør Swift til lidt af en raket, koster med Exclusive-udstyr 182.990 kr.

Til september fra 129.990 kr.

Men startprisen er langt lavere. Når Swift fra september vil kunne fås som Club og Action ryger startprisen ned i 129.990 kr. for en 1,2 Club. Den har et rigtig pænt basisudstyr med aircondition, læderrat, el-sidespejle, ratbetjent CD/radio, Bluetooth, LED-kørelys og splitbagsæde. Den bedre udstyrede 1,2 Action med 7” infotainmentsystem, bakkamera, 16” alufælge, sædevarme og tågeforlygter koster 141.990 kr., med den nye turbomotor er prisen 159.990 kr. Til Club og Action skal automatisk nødbremsesystem og adaptiv fartpilot (en mere simpel udgave end i Exclusive) tilkøbes separat, men prisen er med 5.000 kr. rimelig. Swift uden denne sikkerhedspakke fik for nylig kun 3 af 5 stjerner hos sikkerhedsorganisationen Euro NCAP, mens udgaven med tilkøbspakken fik 4 stjerner.

I forhold til den udgåede Swift har den nye, baseret på en helt ny og lettere opbygning, altid fem døre som standard. Japaneren er fortsat lidt af en ”tweener”, for størrelsesmæssigt ligger den mellem mikrobiler som Kia Picanto og minibiler som Seat Ibiza. Den er 384 cm lang, men set i forhold til det, er bagagerummet på 265 liter og bagsædepladsen, godkendt til voksne, af en helt okay størrelse.