Så er der sat pris på Seat Arona

Så er der sat pris på Seat Arona

Den nye Arona, baseret på minibilen Ibiza, koster fra 169.900 kr. med aircondition og automatisk nødbremse som standard. Konkurrenterne hedder Kia Stonic, Citroën C3 Aircross og Peugeot 2008

Med bredt udvalg og rimelige priser vil Seat bryde i gennem på markedet for små SUV-modeller med sin nye Arona, den anden SUV i mærkets modelprogram efter den større Ateca blev præsenteret sidste år. Fraprisen er netop offentliggjort, og indstigningsvarianten Arona 1,0 TSI Reference introduceres ved åbent hus i januar fra 169.900 kr. (enkelte biler lander hos forhandlerne i november). Arona kommer med valg mellem fire motorer og fire udstyrsniveauer.

Den mest basale Arona er ikke så basal endda. Med turbomotor, aircondition, multifunktionsrat, el-spejle, automatisk nødbremsesystem, Bluetooth, infotainmentsystem med 5” touchscreen og tagræling er bundniveauet så fint, at mange kunder ikke vil efterspørge ekstraudstyr. Motoren i Arona 1,0 TSI Reference er en trecylindret benzinmotor med 95 hk, og den motor forventer vi også kan fås i de højere udstyrsvarianter, som endnu ikke er prissat. Næste trin efter Reference er Style, som er udstyret med 16” alufælge, læderrat, varme i forsæderne, fartpilot og tågelygter, og mens merprisen ikke er offentliggjort, regner vi med cirka 15.000 kr. mere end Reference.

Motorer op til 150 hk

Til Style-udstyrsniveau vil også den stærkere 1,0 TSI med 115 hk kunne dieselmotoren 1,6 TDI med 95 hk kunne fås. Denne motor fås også i de to øverste, sidestillede udstyrsniveauer – det sportslige FR og det luksus-mindede Xcellence. Priserne for Arona 1,0 TSI FR og Arona 1,0 TSI Xcellence – med 115 hk og manuel gearkasse – er 219.900 kr.

FR-udstyret kommer med samme udstyr som Style plus 17” alufælge, sportsundervogn, aut. klimaanlæg, regnsensor og køreindstillinger, mens Xcellence i forhold til Style har p-sensorer bag, el-foldbare sidespejle, regnsensor, nøglefri betjening og armlæn foran. Både FR og Xcellence kommer også med modelprogrammets stærkeste motor, en firecylindret benzinmotor på 1,5 liter med 150 hk. Den er ikke prissat endnu, men vores bedste bud er en pris omkring 235.-240.000 kr.

På listen over ekstraudstyr finder man tillokkende elementer som 8” touchscreen, digital instrumentering, Beats-audioanlæg, fuld-LED-forlygter, adaptiv fartpilot og mulighed for kontrastfarve på tag og sidespejle.

I forhold til konkurrenterne tilbyder basisudgaven af Arona en stærkere turbomotor og lavere priser, og Seat forventer at de faktorer i samspil med det friske design vil gøre Arona til en populær SUV i Danmark.

Blog om Biler er i løbet af få dage klar med de første køreoplevelser i Arona.