Tarok er Volkswagens nye pickup

  • Tarok er Volkswagens nye pickup
  • Tarok er Volkswagens nye pickup
  • Tarok er Volkswagens nye pickup
  • Tarok er Volkswagens nye pickup
  • Tarok er Volkswagens nye pickup
  • Tarok er Volkswagens nye pickup
  • Tarok er Volkswagens nye pickup

Volkswagen udvider med en ny pickup – en lillebror til Amarok, som skal kombinere det bedste fra både SUV og pickup. Tarok er til at starte med en konceptbil, men den færdige version introduceres allerede i 2019 i Brasilien, og derfra kan den ny pickup sprede sig til resten af verden

Der har aldrig været så mange forskellige pickups på markedet før – fra klassikeren Toyota Hilux over de stort set identiske søskende Fiat Fullback og Mitsubishi L200 til de tre teknisk nært relaterede modeller Nissan Navara, Mercedes-Benz X-Klasse og Renault Alaskan (fås ikke i Danmark) – og de store biler med lad er mere populære end nogensinde før, selv om mange af kunderne aldrig får brug for den stærke arbejdshest og terrænekspert, der gemmer sig under overfladen. Men det er fede biler, og som amerikanerne ville udtrykke det, så ved man jo aldrig, hvornår man får brug for at sætte en cementblander, nogle store høballer eller en motorcykel på ladet.

Volkswagen kørte for alvor ind i pickup-kampen i 2010 med Amarok, og med dens succes har tyskerne fået blod på tanden, for en netop præsenteret konceptbil vil allerede i 2019 gå næsten uændret i produktion som den nye Tarok. Mens Amarok allerede er en af de mest luksuriøse og komfortable blandt pickups, så skal den mindre Tarok i høj grad være det bedste fra to verdener: komfortabel og moderne som en SUV, praktisk og rå som en pickup. Vi har ingen reel information om den færdige models størrelse, ud over at ladet i længden vil måle 121 cm, så det er på øjemål at vi siger, Tarok bliver en klasse mindre end Amarok.

Tarok vil komme med et trick i ærmet. Eller rettere sagt i ladet. Bagvæggen i kabinen, altså bag bagsædet, kan klappes ned og give fri adgang fra ladet til kabinen. Bagsædet folder med ned i samme bevægelse, og så kan har man mulighed for at transportere lange genstande. Tarok vil kunne lastes med et ton, hvilket ligger tæt på vægten for Amarok.

ID Terrain aflæser underlaget

Førerpladsen er i konceptbilen en skøn blanding af elementer fra bl.a. andre VW-modeller, fx designstilen fra Polo, gearstangen fra Amarok og rattet fra diverse GTI- og R-Line-modeller. Det hele virker en generation nyere end i Amarok, hvilket ikke er så underligt, og digital instrumentering og en stor touchscreen er derfor også på plads i kabinen.

Tarok er udstyret med permanent 4Motion-firehjulstræk og automatgear, og i konceptbilen sidder også systemet Terrain ID, som ved hjælp af sensorer skulle kunne aflæse underlag og terræn og indstille bl.a. ESC og gearkassen derefter – om systemet kommer i den færdige Tarok, kan vi ikke svare på. Hvad vi kan fortælle er, at den fås med en 1,4-liters TSI-benzinmotor med 150 hk eller en 2-liters TDI-diesel med samme ydelse.

Det triste for pickup-fans er det faktum, at Tarok som udgangspunkt kun introduceres i Brasilien, hvor især mindre pickups er meget populære. Men Volkswagen fortæller, at Tarok har potentiale til også at indtage resten af verden. Og det kan kun gå for langsomt.

T-Cross – en ny konge blandt mini-SUV’er?