VIDEO: Bag rattet af Nissan Qashqai årgang 2017

Omfattende ændringer, men mere end bare på overfladen? Blog om Biler forklarer i denne video, hvad der er nyt ved den faceliftede version af den evigt populære SUV Nissan Qashqai – og vi finder ud af, om Nissan har gjort nok for at forny sin kassesucces. Vi kører den fornyede japaner i Østrig

Den 26. august er der premiere på den faceliftede Nissan Qashqai hos de danske forhandlere, og Nissan har ikke rykket ret meget ved priserne. Den populære SUV starter igen et stykke under de fleste konkurrenter, fra 224.990 kr. for basismodellen 1,2 DIG-T Visia City med 115 hk.

Men helt uforståeligt, og her havde vi troet bedre om Nissan, så er automatisk nødbremsesystem, skiltegenkendelse og flere andre sikkerhedssystemer, en del af Nissans Safety Pack, ikke inkluderet i denne basismodel. Som før faceliftet kræver det, at man går op i den lidt dyrere Visia-version. Eller endnu videre og køber en Acenta, N-Connecta, Tekna eller den nye topversion Tekna+, som har lækre lædersæder, Bose-lydanlæg og panoramasoltag.

Acenta-modellen, i starten på kampagne med navigationssystem, koster fra 279.990 kr. Tekna-varianten fås fra 329.990 kr., mens den nye topmodel Tekna+ kun er lidt dyrere, i hvert fald i en ikke nærmere fastsat kampagneperiode, nemlig fra 339.490 kr.

Man kan vælge mellem fire motorer. Den nævnte 1,2 benziner med 115 hk og den større 1,6 DIG-T med 163 hk. Dieselmodelprogrammet tæller 1,5 dCi med 110 hk og 1,6 dCi med 130 hk – og kun sidstnævnte fås af de fire motorer med firehjulstræk.

Se med i videoen, hvor vi tager den første tur bag rattet af den faceliftede Qashqai på østrigske veje. Der er lavet meget om ved bilen, men er det nok til at holde den frisk overfor en voksende skare af konkurrenter?