VIDEO – Ny 508 tager Peugeot et skridt videre

Den er lav som en coupé, har rammeløse ruder i dørene og kommer som Audi A5 Sportback med den populære fastback-form – det er et radikalt skifte for den franske firmabil Peugeot 508 

Firmabilisterne får en ny model at tage stilling til i efteråret, og det er ikke endnu en SUV, men en stor hatchback (fastback, om man vil) i stil med Audi A5 Sportback, BMW 4 Gran Coupé og Volkswagen Arteon. Den nye bil er ikke tysk, men gennemført fransk. Peugeot 508 er en firmabil lavet ud fra store ambitioner, og en navneforandring i forhold til den gamle og uinspirerende udgave havde måske været på plads, men franskmændene har efterhånden ikke flere tal at sætte sammen til modelnavne. Det bliver ved 508, bare en helt anden 508.

Peugeots store ambition er at lokke med design, teknologi og udstyr. De billigste varianter (her i midten af juli er ingen 508 endnu prissat) skal bejle til kunder, som ellers ville vælge en Passat, en Talisman eller en Superb, mens franskmændene med de dyrere udgaver, som topmodellen GT med 225 hk, vil ramme kategorien med de førnævnte tyske biler, altså A5 Sportback og VW Arteon.

I starten af 2019 kommer 508 også som den flotte og rummelige stationcar SW, og en plugin-hybrid med op til 300 hk og en rækkevidde på strøm på omkring 60 kilometer får også premiere til næste år. Før vi når så langt, kører vi de første kilometer i hatchback-udgaven af 508 – GT-modellen med 1,6-liters benzinmotor med 225 hk og en 8-trins automatgearkasse. Du kan se, hvad vi synes i videoen, og har du ikke allerede læst den udførlige First Drive af den nye 508, finder du artiklen i linket herunder.

1-0 til Frankrig?

Comeback med stil – den nye Peugeot 508 SW