VIDEO: VW Polo med gamle og nye dyder

Den nye Volkswagen Polo er ny fra ende til anden, selv om man først rigtig lægger mærke til det, når man står overfor den – den er bred, lang og ikke mere en splejset minibil. Blog om Biler har prøvekørt den i Tyskland forud for den danske premiere, og selv om designet ikke umiddelbart er en fest, så er Polo en fed bil

Polo årgang 2017 har dansk premiere i november, og mange har forudbestilt den nye mini fra Volkswagen – uden at kende prisen, udstyrsniveauet eller hvordan den kører. Priserne kan vi ikke give endnu, men startprisen skulle være lige under 160.000 kr. for en Polo 1,0 MPI Trendline med 75 hk (der bliver sagt 70 hk i videoen. Det er vrøvl. Den har 75 hk). Standard er nu fem døre, automatisk nødbremse med fodgængergenkendelse, 8″ infotainmentsystem, træthedsregistrering, LED-kørelys, udvidet kørecomputer og lyssensor.

Vi prøver den udgave, Volkswagen regner med at sælge rigtig mange af. Den kraftigere benzinmotor 1,0 TSI med 95 hk og mellemste udstyrsniveau, Comfortline, som udover Trendline-udstyret har læderrat, 15″ hjul, armlæn foran, adaptiv fartpilot, el-sidespejle med varme, el-ruder hele vejen rundt, multifunktionsrat og varme i sæderne. Forventet pris i omegnen af 190.000 kr., men tjek vores side i starten af næste uge, når vi endelig kan offentliggøre priserne.

Modelprogrammet omfatter til at starte med seks motorer – fire benzinmotorer, en diesel. Benzinerne yder 75, 95, 115 og 200 hk – den stærke selvfølgelig i den nye Polo GTI. Dieselmotoren er en 1,6 TDI med 95 hk. En 1,5-liters benzinmotor med 150 hk og cylinderfrakobling skulle komme på et senere tidspunkt.

Modelprogrammet:

Polo 1,0 MPI 75 hk (Trendline)
Polo 1,0 TSI 95 hk (Trendline, Comfortline – fås som Comfortline med DSG-automatgearkasse)
Polo 1,0 TSI 115 hk (Highline – fås også med DSG)
Polo 2,0 TSI GTI 200 hk (i starten kun med DSG)

Polo 1,6 TDI 95 hk (Comfortline, Highline – fås i begge udgaver med DSG)