VW T-Roc – fra cirka 250.000 kr.

  • VW T-Roc - fra cirka 250.000 kr.
  • VW T-Roc - fra cirka 250.000 kr.
  • VW T-Roc - fra cirka 250.000 kr.
  • VW T-Roc - fra cirka 250.000 kr.
  • VW T-Roc - fra cirka 250.000 kr.
  • VW T-Roc - fra cirka 250.000 kr.
  • VW T-Roc - fra cirka 250.000 kr.

Den mest spændende Volkswagen til folket i mange år. T-Roc er en frisk crossover, en hatchback parret med en SUV, og den rummelige bil kommer til Danmark allerede i november. Blog om Biler var med ved verdenspremieren i Milano og har de første indtryk af T-Roc

En vovet Volkswagen til masserne. T-Roc er udfordrende, som det ikke ligger til Volkswagen, men det skal bære den spændende nyhed frem i verden: den skal blive en volumenmodel hos det tyske mærke. Det gælder globalt, og det gælder for det danske marked. Det spændende design kommer ikke til alene at stå for spændingen, for også konceptet og priserne tyder på en succes for Volkswagen.

Først til konceptet. I Danmark kalder vi næsten enhver bil, hvor man sidder højt, for en SUV. Betegnelsen er blevet unuanceret, for det virker uambitiøst at placere både en lav model som Mercedes-Benz GLA og den robuste og høje Range Rover for SUV. T-Roc er en crossover, ikke en SUV. En krydsning mellem SUV og hatchback – formen fra hatchback, (noget af højden) fra SUV.
For bedre at kunne se T-Roc i en størrelsesmæssig sammenhæng, så skal man forestille sig en Audi Q2. Kompakt og i længden lige under Volkswagens egen Golf.

Ved verdenspremieren i Milano havde jeg lejlighed til at sætte mig til rette bag rattet, indtage bagsædet og kigge nærmere på bagagerummet. Den nye crossover er rummelig i kabinen som Golf, og på det punkt gør den det markant bedre end Audi Q2, der ikke kan bruges som familiebil uden indskrænkninger. Bagagerummet er overvældende stort med 445 liter, og T-Roc har en praktisk bund, der kan flyttes op for at give en mere plan bund.
       
T-Roc består af et sammensurium af komponenter, og intet er som sådan nyt. Der er MQB-platformsteknik i teknikrummet, som både Golf og Q2 også er bygget på, og der er knapper, greb og infotainmentsystemer kendt fra bl.a. Golf. Det bliver ikke meget bedre, og danske kunder kan se frem til infotainmentsystemet med 8” skærm uden merpris. De farvede paneler og lister i interiøret er friske, ikke ulig dem i den nye Polo, men så kulørt en indretning er ikke tvang.

Fra 115 til 190 hk – og firehjulstræk

MQB-platformens muligheder giver bredde i motorprogrammet. T-Roc har en trecylindret benzinmotor med 115 hk som mindste variant, og derfra stiger ydelsen til 150 hk i den firecylindrede 1,5 TSI og 190 hk i 2,0 TSI. Dieselvarianterne ligger med præcis samme ydelser. De to motorer med 190 hk har firehjulstræk og DSG-automatgearkasse som standard, mens firehjulstræk også fås til begge motorer med 150 hk.

Og så endelig til priserne. 1,0 TSI med 115 hk, automatisk nødbremsesystem og aircondition skal sælges for under 250.000 kr., cirka 70.000 kr. under en tilsvarnede Audi Q2. Det er priser, som virker yderst fornuftige i forhold til den spændende indpakning og det umiddelbart meget fine indhold, så jeg tror på, at T-Roc kan blive Volkswagens næste volumenmodel.