Afløseren til Seat Altea er helt elektrisk

  • Afløseren til Seat Altea er helt elektrisk
  • Afløseren til Seat Altea er helt elektrisk
  • Afløseren til Seat Altea er helt elektrisk
  • Afløseren til Seat Altea er helt elektrisk
  • Afløseren til Seat Altea er helt elektrisk
  • Afløseren til Seat Altea er helt elektrisk
  • Afløseren til Seat Altea er helt elektrisk

Konceptbilen el-Born skal i løbet af kort tid udvikle sig til den første elbil fra Seat på Volkswagen-koncernens nye MEB-platform. Den elektriske model har MPV-karrosseri og kan være en afløser til den gamle Altea

Ingen bilproducent med respekt for sig selv holder sig fra elektrificering. Det er nødvendigt for at kunne bygge biler, som lever op til myndighedernes krav om CO2-udledning, og kunderne efterspørger dem i stigende grad. Som en del af Volkswagen-koncernen har spanske Seat adgang til den nyudviklede MEB-platform (Modularer Elektrobaukasten), der er designet til elektriske modeller.

Volkswagen bliver i løbet af i år eller starten af 2020 først til at introducere en MEB-bil med sin hatchback ID Neo. Seat kommer til at følge efter kort tid senere med en MEB-bil i stil med den nye konceptbil el-Born, som spanierne netop har løftet sløret for. Konceptbilen, som vi møder i næste uge på biludstillingen i Genève, minder os meget om den gode gamle Seat Altea – den dynamiske MPV-model, som fandt et stort publikum i Danmark i 00’erne. Vi havde ikke regnet med at se en ny MPV fra Seat, og den spanske bilproducent nævner heller ikke den praktiske karrosseriform noget sted i pressemeddelelsen.

Ny Peugeot 208: fransk supermini på el, benzin og diesel

204 hk og baghjulstræk

Uanset om el-Born, opkaldt efter et område i Barcelona, i den færdige udgave ender med at være en MPV, en hatchback eller måske en crossover, så er der både kendte Seat-designelementer som de sammenhængende baglygter og de skarpe forlygter, men også masser af nyt. I kraft af, at drivlinjen fylder mindre i en elbil, og batteripakken integreres i bunden af bilen, er fronten kort og hjulene presset helt ud i hjørnerne. Det ser på den ene side godt ud, på den anden er det et plus for køreegenskaberne med det lave tyngdepunkt og bred sporvidde.

MEB-platformen er skabt med udgangspunkt i baghjulstræk (firehjulstræk bliver også tilgængeligt på kraftigere modeller), og vi håber, at Seat kan bruge det til at lave en dynamisk elektrisk familiebil. Den får i hvert fald kræfterne til det: motoren yder 204 hk, og 0-100 km/t skal konceptbilen kunne klare på 7,5 sekunder.

Vi skal selvfølgelig tale rækkevidde. Konceptbilen er ikke det endelige svar på, hvad der ender med at gå i produktion på fabrikken i tyske Zwickau i 2020, men den indikerer, at en af batteripakkerne vil have en kapacitet på 62 kWh, og rækkevidden efter WLTP vil være 420 kilometer. El-Born kan lades med op til 100 kW, hvilket giver 80 procent opladning på 37 minutter.

El-Born bliver ikke den første elbil fra Seat, for spanierne har præsenteret den elektriske udgave af Mii, kaldet e-Mii, som er sat til markedsintroduktion i år.

Den nye Seat Tarraco – priser fra 379.990 kr.