Audi åbner for forudbestilling af E-tron

  • Audi åbner for forudbestilling af E-tron
  • Audi åbner for forudbestilling af E-tron
  • Audi åbner for forudbestilling af E-tron
  • Audi åbner for forudbestilling af E-tron
  • Audi åbner for forudbestilling af E-tron

Den fuldelektriske Audi E-tron ruller ud på de danske veje i 2019 med en rækkevidde på mere end 400 kilometer. De mest ihærdige kunder kan nu skrive sig op til at blive blandt de første ejere af SUV’en

At være “first mover” er for mange mennesker en vigtig ting i livet. At være først med den nye iPhone eller et nyt tøjmærke kan få pulsen og selvtilliden til at stige, og nu giver Audi mulighed for, at man kan blive blandt de første til at indtage de danske veje i den nye E-tron – den første helt elektriske bil fra De Fire Ringe.

Audi Danmark har til lejligheden etableret en hjemmeside, hvor man kan forudbestille den elektriske SUV. Skriver man sig op til at være blandt de første til at køre E-tron som en af de første (Audi melder ud, at efterspørgslen er stor), er der i første omgang ingen binding. Man skriver sig op med navn, adresse, e-mail og telefonnummer, bekræfter forhåndsreservationen gennem en mail fra Audi, og det bliver først alvor, når der senere bliver åbnet op for bestillinger, og den lokale Audi-forhandler ringer og spørger, om man vil gå videre med en bestilling.

En væsentlig detalje er prisen, og den har Audi mere eller mindre lagt sig fast på. Sidder man klar ved tasterne til at bestille og forventer en elektrisk luksus-SUV til 600.-800.000 kr., så er det nok nu, man hurtigt trækker hænderne til sig: den forventede pris bliver 1.130.000 kr., hvilket er omtrent samme pris som Audi tager for den større Q7 50 TDI med dieselmotor. Grunden til, at E-tron når et godt stykke over millionen er det danske afgiftssystem. Til og med 2018 er afgiften på elbiler 20 procent, altså langt under afgiften for biler med forbrændingsmotor, men vi kommer gradvist op på fuld registreringsafgift frem mod 2022. E-tron ender dermed på 40 procent registreringsafgift, og andre spændende elektriske nyheder vil på samme måde blive dyrere, end hvis de blev lanceret i indeværende år.

Spændende er E-tron helt bestemt, og den 490 cm lange SUV imponerer med sin ydelse på 408 hk og muligheden for at lade med en kapacitet på op til 150 kWh, som kan give store mængder strøm på det 95 kWh store batteri på kort tid. En fuld opladning giver en rækkevidde på mere end 400 kilometer. E-tron skulle have en perfekt vægtfordeling, til fordel for køreegenskaberne, og den må trække op til 1.700 kilo på krogen.

Den forventede pris på E-tron på 1.130.000 kr. er langt over eksempelvis Jaguar I-Pace (fra 740.880 kr.), men den britiske elbil er med en længde på 468 cm en meget mindre bil. Prisen på Mercedes-Benz EQC, Mercedes-Benz’ nye elektriske SUV, er endnu ikke offentliggjort.

Audi E-tron blander sig i det elektriske spil