Bentley Bentayga bliver ikke kun til pynt

Den første SUV fra Bentley bliver mere end en Flying Spur med ekstra meget frihøjde – Bentayga skal være det pompøse og ekstravagante svar på en Range Rover, hvor luksus, fart og terrænegenskaber ikke er modsætninger. Især det sidste vil briterne vise med en kort video af en let kamufleret Bentayga, der på det nærmeste bestiger spanske bjerge, helt uden at miste sin aristokratiske aura

> Bentley Bentayga får premiere på IAA i Frankfurt midt i september
> Motoren bliver i første omgang en W12, men en diesel og en plug-in-hybrid kommer til
> Den første SUV fra Bentley står på samme platform som den nye Audi Q7

Uden en SUV er man ingenting. Det virker til at være den ultimative sandhed, i hvert fald for alverdens bilproducenter. For fem år siden var det kun de mest rabiate, der troede på, at et mærke som Bentley ville overgive sig og lave en SUV, men nu er vi nået dertil, hvor det kun er et spørgsmål om uger, før Bentley viser en helt produktionsklar version af sin første SUV, Bentayga.

Mastodonten af en SUV er stadig pakket i let kamuflage i den seneste video fra Bentley, som skal vise, at Bentayga virkelig ikke står tilbage for noget – heller ikke for et mindre bjerg i Spanien. Stor som den er, vil den kunne kravle længere og forcere mere end de fleste biler af arten SUV.

Videoen viser, hvordan Bentaygas firehjulstræk hurtigt omfordeler kræfterne, så den under en manøvre på tre hjul får kræfterne ud til dækkene med kontakt til den løse muld på det spanske bjerg.

Vi kan ikke helt afklæde Bentayga med øjnene, altså se i gennem kamuflagen, men designet skulle være ændret tilstrækkeligt i forhold til konceptbilen EXP 9 F, som er kritiseret for at være et forfejlet forsøg på at overføre designet fra Bentleys andre (og lavere) modeller.

Platformen mv. deles med den nye Audi Q7, men Bentleys har tidligere udtalt, at der er meget langt mellem teknik og mekanik i de to modeller.

Bentley bruger i forbindelse med videoen store ord til at beskrive sin nye mega-SUV: Bentayga er den mest avancerede Bentley, der nogensinde er produceret. Den helt nye og yderst effektivemotor med 12 cylindre giver den bedste kombination af kræfter, moment og økonomi i klassen, og vil gøre Bentayga til den hurtigste serieproducerede SUV i verden.

12 cylindre bliver dog bare starten, for i løbet af de kommende år tilføjes en V8-dieselmotor, den første diesel i en Bentley, og en plug-in-hybrid.

Bentayga får verdenspremiere på biludstillingen i Frankfurt midt i september.