Bilforsikring ved omregistrering af bil

  • Bilforsikring ved omregistrering af bil

SPONSORERET INDHOLD

ARTIKLEN ER UDARBEJDET I SAMARBEJDE MED NEMbilhandel.dk

Hvis du har købt en brugt bil, skal den selvfølgelig omregistreres eller skifte ejer, så du er registreret som den korrekte ejer af bilen. Det betyder også, at der er nogle ting, du skal være opmærksom på i forbindelse med forsikring på den nye bil. Det er vigtigt, at du sørger for, at bilen først omregistreres, før du begynder at give dig i kast med, hvem der skal stå for din bilforsikring. Det er ikke helt gratis at få omregistreret en bil, men det er absolut heller ikke dyrt. Omregistrering af bil pris afhænger af, hvordan du vælger at omregistrere bilen, og det er altså det, du skal gøre, inden du begynder at foretage dig noget i forhold til din nye bils forsikring.

Køb af ny forsikring

Når du køber en brugt bil, og den er blevet omregistreret, skal du finde ud af, hvem der skal stå for din forsikring af bilen. Hvis du allerede har en bil med en bilforsikring, kan du jo passende vælge det samme forsikringsselskab til at stå for forsikringen af den nye bil – blot for at have det samme selskab, som du kender. Når du køber en ny bil, kan du dog ikke blot overflytte en allerede eksisterende bilforsikring til den nye bil. Du skal oprette og købe en ny forsikring til den nye bil. Det kan du gøre hos alle forsikringsselskaber, der har med bilforsikringer at gøre, og som du ønsker at købe en forsikring hos.

Ny forsikring når du har bilens registreringsnummer

Du kan ikke blot købe en ny bilforsikring i det sekund, du har besluttet dig for, at det er den bil, du ønsker at købe. Du skal nemlig bruge den pågældende bils registreringsnummer for at kunne købe en ny bilforsikring. Hvis du ikke har bilen endnu, men har købt og betalt den, kan du bede sælger oplyse dens registreringsnummer, så du hurtigst muligt kan købe en forsikring til bilen. Du skal dog også være opmærksom på, at bilen skal være omregistreret, inden du køber en forsikring til den.

En bilforsikring er vigtig

Det er ikke helt for sjovt, at du skal sørge for at få en bilforsikring til den brugte bil, du har købt. Det gælder sådan set uanset, om det er en ny eller en brugt bil. En bilforsikring er lovpligtig, og alle bilejere i Danmark skal have en forsikring på deres bil. Hvis du ikke har en bilforsikring, kan du ikke få lov til at køre i den pågældende bil. En forsikring på bilen er også en stor sikkerhed for dig, hvis der sker noget uventet med bilen. Hvis du kører galt, er involveret i et uheld eller noget helt andet, er der god hjælp at hente fra din bilforsikring. Det er både i form af rådgivning, men også i form af økonomi når der sker noget med din bil, der skal laves. Det er derfor helt utrolig vigtigt, at du har en bilforsikring til din bil, og det er særligt vigtigt, at du ikke kører i den, før du har en forsikring. Det er simpelthen ikke lovligt, og du risikerer at blive stoppet af politiet, som ikke vil give dig lov til at køre videre i bilen.

Omregistrering – nemt og hurtigt

Det lyder måske umiddelbart lidt indviklet at omregistrere en bil, men det er det faktisk langt fra. Det kan klares på forskellige måder, men den mest gængse og også den hurtigste måde er online via SKATs hjemmeside, hvor du blot logger ind med dit NemID. Her skal du blot følge nogle helt slaviske steps- og trin, hvor du nøjsomt bliver guidet igennem alt, hvad du skal udfylde og svare på. Det er dog yderst vigtigt, at alle oplysninger, du giver i systemet, er helt korrekte, da de ikke kan fortrydes. Det kan derfor godt betale sig for dig og også sælger for den sags skyld at bruge lidt ekstra tid og koncentration på at udfylde det, der skal til i forhold til omregistreringen. Hvis ikke du er tryg ved at foretage omregistreringen online og alene, kan du få hjælp til det på ét af SKATs fire motorcentre rundt omkring i Danmark. Det koster dog lidt mere, da du betaler for den personlige betjening.