Camping de luxe – den nye VW Grand California

  • Camping de luxe - den nye VW Grand California
  • Camping de luxe - den nye VW Grand California
  • Camping de luxe - den nye VW Grand California
  • Camping de luxe - den nye VW Grand California

Den nye storebror til VW California får navnet Grand California. Med brusebad og toilet er den store nyhed et hotelværelse på hjul – perfekt hvis man ikke kan holde tanken om et utæt telt ud

Får tanken om en campingtur til den svenske ødemark dig til at gyse, fordi der ikke er brusebad eller toilet i teltet, myggene er umulige at holde ud om natten, og maden lavet over bål mest bare smager af røg, så kan en stor nyhed fra Volkswagen få dig til at se med nye øjne på en omgang camping i Sverige. Efter 30 år og flere end 160.000 eksemplarer af campingbussen California (den mest producerede campingbil i verden) bygger tyskerne ud i campingafdelingen med den store Grand California. Den har både brusebad, toilet, myggenet og køkken.

Grand California startede som konceptbilen California XXL, men risikoen for at få campingbussen til at lyde som et storkøb af ost eller hakkekød fra Bilka har fået Volkswagen til at bruge den mere sofistikerede Grand-tilføjelse, som vi kender den fra Jeep Grand Cherokee og Renault Grand Espace.

Men efter europæiske forhold er der bestemt noget størrelse XXL over Grand California, som er baseret på den store varevogn Crafter. Selv om campingbussen “kun” har akselafstanden fra den mellemste udgave af Crafter, taler vi alligevel om 364 cm mellem for- og bagaksel og en overordnet længde på 599 cm. Regnes udhænget over bagenden med, strækker den sig hele 624 cm i landskabet. Den er samtid næsten tre meter høj, så mens den originale California på basis af den mindre varevogn Transporter kan gå som familiens daglige transportmiddel og holde i carporten eller sættes i en p-kælder, så går det ikke med Grand California. Den er en mere luksuriøs og komplet campingbus.

Det er ikke kun den indbyggede brusekabine med toilet, de indbyggede myggenet (og plisségardiner) og den fysiske størrelse, der gør forskellen. Det store udhæng bagtil giver plads til en dobbeltseng, og der er også plads til en køjeseng og et spisebord, uden at man skal rykke rundt på sæderne: foran har Grand California to drejelige sæder, mens to kan sidde på bagsædet. Køkkenet kommer med køl og frys (70 liter).

Der er tænkt over detaljerne, så campingturen bliver så komfortabel som muligt. Gasopvarmning af kabinen er standard, mens et trinbræt under skydedøren kan elektrisk køres ud for at lette ind- og udstigning, familiens underholdningsapparater kan tilsluttes trådløst internet og der er tilslutning for udendørs brusebad. Grand California er som et hotelværelse på hjul.

VIDEO – Opkomlingen mod den erfarne