Ceed som SUV hedder Xceed

  • Ceed som SUV hedder Xceed

Kia har allerede en af modellerne i Golf-klassen med flest karrosserivarianter. Efter hatchback, stationcar og ProCeed kommer i efteråret en crossover på markedet, som er døbt Xceed

Den 26. juni er der verdenspremiere på en helt ny model fra Kia – en crossover/SUV i stil med VW T-Roc og den ligeledes helt nye Mazda CX-30. Men vi tager allerede i dag hul på premieren med det første officielle billede af den nye Xceed, som viser bilen i profil.

Xceed er, som navnet fortæller, baseret på den seneste Ceed. Den lægger sig i modelprogrammet mellem Stonic og Sportage, og vi forventer at den størrelsesmæssigt ikke ligger langt fra Niro. Men Xceed er lavet med fokus på design, hvor Niro hælder mere til det funktionelle. Den nye crossover har et forholdsvis lavt karrosseri, som en løftet hatchback, og coupéinspireret design.

Spionbilleder af front og bagende viser et helt klart slægtskab med Ceed, men alligevel et design, som er unikt for Xceed. Forlygterne har et indhak i pileform, og de sammenknebne baglygter ville ikke se malplacerede ud på en Alfa Romeo.

Når Xceed lander i Danmark engang i efteråret, kommer den med forskellige benzin- og dieselmotorer op til 204 hk. I modelprogrammet får vi mindst en mildhybrid-udgave at se (diesel), og da Ceed-platformen er skabt med mulighed for plug-in-hybrid-teknik, kan Xceed også ende med at komme som opladelig hybrid.

Kia har også verdenspremiere på en anden crossover i slutningen af juni. Seltos, som nyheden hedder, får et mere traditionelt SUV-design, men modellen vil næppe komme til Europa – den introduceres bl.a. i USA og Indien.

Hyundai Kona – nu også som hybrid