Clio med kendt design og ny platform

  • Clio med kendt design og ny platform
  • Clio med kendt design og ny platform
  • Clio med kendt design og ny platform
  • Clio med kendt design og ny platform
  • Clio med kendt design og ny platform
  • Clio med kendt design og ny platform
  • Clio med kendt design og ny platform
  • Clio med kendt design og ny platform
  • Clio med kendt design og ny platform
  • Clio med kendt design og ny platform

Renault har lagt sig i selen for at levere en mere lækker og luksuriøs Clio, men indpakningen er der ikke lavet meget om ved – franskmændene er gået efter en videreudvikling af designet, selv om teknikken er helt ny

2019 bliver et stort år for minibilerne – i klassen hvor bilerne typisk er omkring 4 meter i længden, er der udskiftning på nogle vigtige pladser. En ny Peugeot 208 rammer os til sommer, efter verdenspremieren i starten af marts, og en helt ny Opel Corsa bliver det også langt om længe til. Men lige nu drejer det sig om den nye Clio fra Renault, der i sin femte generation kommer på en helt ny platform.

Den nye platform hedder CMF-B, og Clio er bare første model af en hel række, som vi ser på gaden i de kommende år. En ny Captur, en ny Nissan Juke og en ny Mitsubishi Space Star er vi sikre på at se på platformen, som Renault kalder en revolution i forhold til elektronik og det elektriske system – en nødvendighed for at der kan komme fuld styrke på selvkørende teknologi og elektrificering.

I 2022 vil Renault have 12 elektrificerede modeller på programmet. Det er ikke biler, som nødvendigvis kører 100 procent på el, som det nye E-Tech-system i den nye Clio viser: der er tale om en hybrid, som kører på både benzin og strøm, men flere detaljer giver franskmændene ikke. Renault siger på nuværende tidspunkt intet om, hvilke motorer vi ellers kommer til at se i Clio, men som vi skrev i går, er der nogle meget oplagte muligheder (se i linket herunder).

Ny Renault Clio kommer med klassens største skærm

Skærme på op til 9,3″

Meget spræl er der ikke over den nye Clio, i hvert fald ikke når det kommer til det ydre design. Designerne har taget den sikre vej, og det har de helt sikkert fået besked på fra øverste sted: Clio er den bedst sælgende bil i sin klasse i Europa – og den næstmest solgte bilmodel i det hele taget. Derfor er der ikke råd til fejltagelser med et design, der går i en helt ny retning.

Set fra siden er designet stort set bevaret, filet en smule til, og de skjulte håndtag i bagdørene havde forgængeren også. Forlygterne, som minder om et strygejern vendt på hovedet, har ikke krævet meget fantasi at designe. De er stort set som på den større model Megane. LED-forlygter vil være standard på alle Clio-versioner, og det er meget usædvanligt i miniklassen.

Renault lover bedre pladsforhold end før, og et bagagerum der vokser til 391 liter, selv om Clio nu er 1,3 cm kortere og 3 cm lavere. Om der er plads til fire voksne, skal vi sidde i bilen for at finde ud af, men vi behøver kun billederne for at se, at Renault har brugt penge på langt dyrere materialer – dyrere end i den gamle Clio, men også materialer som ser bedre ud end i fx Megane.

Hjertet i kabinen og den nye Smart Cockpit-indretning med Easy Link-infotainment er den store touchscreen i midten, som er inspireret af den, der sidder i Espace. Vinklet og buet. Den store version er på hele 9,3″, og den mindste version, som vi regner med er i bredformat, vil være på stadig overbevisende 7 tommer. Der kommer også flere former for digital instrumentering, som fås i versioner mellem 7 og 10″. Med den 10 tommer store skærm kan navigationskortet vises i instrumenteringen.

Som i flere andre Renault-modeller kan Clio nu også fås med Multi-Sense, som er franskmændenes navn for forskellige køreindstillinger. I forhold til mange andre producenters køreindstillinger påvirker Multi-Sense også fx stemningsbelysningen i kabinen.

Som den skarpe læser måske har lagt mærke til, har vi kun billeder af Clio som hatchback med fem døre. Det er meget sandsynligt, der ikke længere bliver plads til en stationcar. Vi kan skyde skylden på SUV-bølgen og håbe, den nye Captur i stedet bliver mere praktisk og rummelig.

Micra får endelig mere power