Dansk pris på Cupra Ateca

  • Dansk pris på Cupra Ateca
  • Dansk pris på Cupra Ateca
  • Dansk pris på Cupra Ateca
  • Dansk pris på Cupra Ateca
  • Dansk pris på Cupra Ateca
  • Dansk pris på Cupra Ateca
  • Dansk pris på Cupra Ateca
  • Dansk pris på Cupra Ateca
  • Dansk pris på Cupra Ateca
  • Dansk pris på Cupra Ateca

Det er ingen overraskelse, at Ateca Cupra bliver den dyreste bil fra Seat nogensinde. Man får en spækket SUV med 300 hk, DSG-automatgearkasse og firehjulstræk – til samme pris som en VW Golf R Variant

Om man vil det eller ej, så skal vi vænne os til at Cupra-modellerne ikke længere officielt er en del af Seats modelprogram. Spanierne har været inde i folden for at hive de kraftigste modeller ud af flokken, og navnet Cupra repræsenterer et selvstændigt mærke under Seat. Logikken er svær at se lige nu, hvor den eneste model er en Seat Ateca, som har en stærkere motor og de nye Cupra-logoer, men som ellers helt tydeligt er en Ateca. Først når Cupra om et par år får en helt selvstændig model, vil det give mere mening.

I den kommende uge bliver der endelig debut til den danske Cupra-hjemmeside, www.cupraofficial.dk, og dermed åbner den danske importør for det nye univers, hvor vi på et tidspunkt i fremtiden også vil kunne støde på Cupra Ibiza og Cupra Leon. Men i første omgang står spotlyset på Cupra Ateca, som man kan konfigurere og se data, udstyr og priser på. Og den danske pris er allerede faldet på plads: 639.990 kr. Det gør Cupra Ateca til den dyreste model, Seat nogensinde har bygget.

De godt 640.000 kr. får Cupra Ateca til at ligge stort set præcist på niveau med koncernkollegaen og slægtningen Volkswagen Golf Variant R, som står til 639.195 kr., mens Audi S3 Sportback fra samme store familie er lidt dyrere endnu med 665.822 kr. Men indtil Audi lancerer den lidt mindre SQ2, er det svært at se SUV-modeller i direkte konkurrence med Cupra Ateca.

VIDEO OG TEST – Seat Ateca FR

300 hk fra 2-liters turbomotoren

Cupra Ateca deler motoren, gearkassen og firehjulstrækket med de to modeller fra Audi og VW, og der er i alle tilfælde tale om den udbredte 2-liters TSI-benzinmotor med 300 hk ved 5.300-6.500 o/min og 400 Nm fra 2.000-5.200 o/min, en 7-trins automatisk DSG-dobbeltkoblingsgearkasse og permanent, variabelt firehjulstræk.

SUV-formatet med bl.a. højere luftmodstand giver Cupra Ateca en ulempe i forhold til accelerationen fra 0-100 km/t og topfarten, når den sammenlignes direkte med Golf Variant R og Audi S3 Sportback. Cupra Ateca bruger 5,2 sekunder fra 0-100 km/t og topper ved 247 km/t. Audi S3 Sportback spurter fra 0-100 på 4,6 sekunder og kører op på 250 km/t, og Golfen klarer 4,8 sekunder og 250 km/t.

Cupra Ateca slår tilbage, når det kommer til udstyr. Den er spækket i forhold til A3 og Golf, som fx nøjes med 18″ alufælge som standard, hvor Cupra Ateca har 19″. Den spanske SUV har derudover LED-lygter, infotainmentsystemet Navigation Plus med 8″ touchscreen, navigation og Apple CarPlay/Android Auto, bakkamera og 360 graders kamera, trådløs mobilopladning, digital instrumentering (Virtual Cockpit, 10,25″), adaptiv undervogn (DCC), nøglefri adgang og start, sæder med Alcantara-betræk, Drive Profile-køreindstillinger, semiautomatisk parkeringsassistent, stemningsbelysning og meget mere.

Som ekstraudstyr vil man kunne købe bl.a. elektrisk betjent bagklap, Brembo High Performance-bremser, Beats Audio-lydanlæg, skålformede forsæder, en udvidet førerassistentpakke mv., men de danske priser er endnu ikke offentliggjort.

Ny Range Rover Evoque – forfinet design, proppet med teknologi