Den kontroversielle grill

  • Den kontroversielle grill
  • Den kontroversielle grill
  • Den kontroversielle grill
  • Den kontroversielle grill
  • Den kontroversielle grill
  • Den kontroversielle grill
  • Den kontroversielle grill
  • Den kontroversielle grill
  • Den kontroversielle grill
  • Den kontroversielle grill

Den nye 4-serie har en grill, som tager BMW både tilbage i tiden og ind i en ny tid – en grill med et udtryk, som allerede inden bilens premiere har givet fans og mange andre et varmt diskussionsemne

Se på den nye 4-serie. En strømlinet og smuk coupé med bløde kurver og lavt karrosseri. Intet kontroversielt ved det. Men et bestemt element, eller rettere to elementer, gør hele forskellen. De to nyrer, som tilsammen danner den klassiske BMW-grill, ligner nu rigtige nyrer; høje og aflange, ikke flade og brede. Designet er i den grad til diskussion, og fordi det er første gang, vi ser den nye coupé (der kommer, senere) også en cabriolet og en Gran Coupé med fem døre), går vi i tænkeboks fra nu til den dag, vi ser 4-serien i virkeligheden.

BMW trækker tråde tilbage i tiden. Nyrerne så i gamle dage også sådan ud på bilerne fra Bayern. Bortset fra, at de størrelsesmæssigt kunne optage måske 1/4 af det areal, de gør på den nye 4. Af modeller fra fortiden nævner tyskerne selv 328 og 3.0 CSI. Søg efter dem på nettet og se, hvad det er BMW hentyder til.

BMW 2 Gran Coupé fra 395.000 kr.

374 hk i den midlertidige topmodel

Grillen er en altoverskyggende del af den nye 4-serie, men der er selvfølgelig meget andet at fortælle. Den skal konkurrere med Audi A5 Coupé og Mercedes-Benz C Coupé, og den er naturligvis baseret på den seneste 3-serie. 4-serien er justeret til den mere dynamiske side, så styretøj og undervogn har en anden opsætning. I forhold til 3-serie sedan er den nye 4’er 6 cm lavere, har 2,1 cm lavere tyngdepunkt og en sporvidde bagtil, som er øget med 2,3 cm.

Motorprogrammet inkluderer topmodellen M440i xDrive med 3-liters R6-motor, 374 hk og firehjulstræk. 430i kommer med en 2-liters turbobenzinmotor med 258 hk, og den har en lillebror i form af 420i med samme motor, hvor ydelsen er 184 hk. Der er tre dieselmotorer med fra introduktionen i oktober: en 2-liters i 420d med 190 hk, en 3-liters R6 i 430d med 286 hk og den kraftige 3-liters R6 med 340 hk i M440d Drive.

Den nye 4-serie er selvskrevet til inden længe at blive en ægte M-model. Den nye M4 (og M3’eren) vil blive præsenteret senere i år eller starten af næste år med tæt på 500 hk.

På tronen hos BMW