Der går sport i Honda HR-V

  • Der går sport i Honda HR-V
  • Der går sport i Honda HR-V
  • Der går sport i Honda HR-V
  • Der går sport i Honda HR-V
  • Der går sport i Honda HR-V
  • Der går sport i Honda HR-V
  • Der går sport i Honda HR-V

Honda tager 1,5-liters turbomotoren fra Civic og CR-V, lægger den i sin lille SUV og giver pakken navnet HR-V Sport – med turbo under motorhjelmen er ydelsen 182 hk. HR-V Sport har også ændret undervogn

HR-V er et flop i Danmark, og der er ingen måde at pakke det pænt ind på. Danskerne køber mange flere eksemplarer af små SUV’er som Citroën C3 Aircross, Hyundai Kona og Mazda CX-3, og sågar den pinligt dårlige Ford EcoSport sælger langt bedre end den japanske SUV. Vi forstår godt de interesserede, som bliver skræmt væk af en startpris på hele 262.000 kr., når Mazda-forhandleren byder på en mere spændende CX-3 til priser fra omkring 195.000 kr. HR-V er lidt større end CX-3 og mange andre konkurrenter, men den er ikke SÅ meget større.

Et facelift tidligere i 2018 ser ikke ud til at have nogen effekt på salget i Danmark, og mens vi helt sikkert under Honda-forhandlerne mere omsætning i HR-V-lagerbeholdningen, så vil dagens nyhed ikke være det, der får SUV’en til at nå nye højder: Honda introducerer i 2019 HR-V med en meget stærkere motor og mere dynamisk betonede køreegenskaber. Det lyder dyrt…

Motoren i HR-V Sport, som japanerne kalder den nye variant, er samme maskine, vi finder i Civic og den nye CR-V. Med en volumen på 1,5 liter er den på størrelse med den benzinmotor, HR-V i forvejen kører med, så det store spring i ydelse kommer selvfølgelig ved hjælp af en turbolader – den almindelige HR-V 1,5 triller roligt af sted med 130 hk og let svagelige 155 Nm ved 4.600 o/min, mens HR-V Sport virkelig lyder til at have langt mere dynamik over sig: 182 hk og 240 Nm fra 1.900 o/min (med trinløs CVT-gearkasse er tallet 220 Nm fra 1.700 o/min). Honda holder sig endnu tilbage fra at snakke om accelerationstider, men mon ikke der vil ryge et par sekunder af de 10,2 sekunder, som HR-V med 130 hk præsterer?

Ny Honda CR-V med turbomotor fra 329.000 kr.

Konkurrenterne? Der er nogle få oplagte

Vi vil gerne give Honda ros for at gøre mere end bare lægge en stærkere motor i HR-V, for at gøre den til HR-V Sport. Sport-pakken skal levere forbedret undervognskontrol og føling i styretøjet, og japanerne bruger til formålet “Performance Damper-teknologi”, som umiddelbart lyder til at påvirke både støddæmpere og krængningsstabilisatorer. HR-V Sport skulle ligge mere fladt og præcist i svingene, og der skulle også være mere stabilitet ved pludselige og kontante manøvrer, ligesom dæmpningen også skulle mindske støj. HR-V Sport har også sin helt egen opsætning af styretøjet, som også har fået har variabel udveksling. Mere klar respons og mere præcision er hvad Honda går efter.

HR-V Sport er også blevet pyntet til lejligheden, så den også visuelt kan adskille sig fra de mere ydmyge udgaver af SUV’en. Temaet er mørk, mørkere, mørkest, så HR-V Sport kommer med sorte 18″ alufælge, sorte sidespejle, mørktonede baglygter, sort grill, skørtesæt i sort – og så har den LED-lygter for og bag, ændrede kofangere og dobbelt udstødning.

Det er kun lidt mindre dystert i kabinen på HR-V Sport, men ændringerne her er langt færre end på ydersiden. Sæderne er de samme som i den faceliftede standardmodel, så ingen sportssæder her, men de har da fået betræk i den Sport-eksklusive farvekombination af rød og sort. Taghimlen er holdt i sort, som det ofte ses i biler, der får prædikatet sportslige.

Den danske importør har endnu ikke løftet sløret for introduktionstidspunktet, men den internationale pressemeddelelse taler om levering fra foråret. Nogle af de få oplagte konkurrenter til HR-V Sport er Hyundai Kona 1,6 T-GDI med 177 hk, der som standard har både firehjulstræk og aut. dobbeltkoblingsgearkasse til priser fra 299.995 kr., og Volkswagen T-Roc 2,0 TSI med 190 hk til 366.194 kr., der også har firehjulstræk og aut. dobbeltkoblingsgearkasse som standard.

VIDEO: første tur i Hyundai Kona