Du kan nu “bygge” en Puma og få prisen på Ford.dk

 • Du kan nu
 • Du kan nu
 • Du kan nu
 • Du kan nu
 • Du kan nu
 • Du kan nu
 • Du kan nu
 • Du kan nu
 • Du kan nu
 • Du kan nu
 • Du kan nu
 • Du kan nu

Puma er Fords nye lille crossover, og den kommer til Danmark i begyndelsen af 2020. Priserne er nu klar på de første versioner, og med konfiguratoren på Ford.dk kan man “bygge” sin drømme-Puma

Ford EcoSport har vist sig ikke at være andet end en pauseklovn på det danske marked. Den i bedste fald middelmådige mini-SUV blev introduceret for cirka to år siden, og nu er den ikke længere at finde på Fords modelprogram. EcoSport, en model som fra starten ikke var planlagt til krævende markeder som det europæiske, har holdt pladsen for den helt nye Puma, som introduceres i Danmark i starten af det nye år.

Puma tager navnet fra den lille coupé, som kun løb i en enkelt generation i 1990’erne, og rent dynamisk giver navnet noget at leve op til. Heldigvis står den nye crossover-Puma på samme grundform som den seneste Fiesta, og vi regner med, at den derfor er både komfortabel og virkelig velkørende.

Ford har for kort tid siden åbnet for online-konfiguratoren på den danske hjemmeside – man kan, rent virtuelt selvfølgelig, bygge sin nye Puma og se priserne på den nye crossover.

Puma klar til angreb

Fra 225.270 kr. med 125 hk

Ved introduktionen lægger Ford ud med to udstyrsversioner og to motorer, og hvis man håber på med det samme at kunne få en Puma med plastrat, stålfælge og aircondition til under 200.000 kr., vil byg-selv-siden på Ford.dk være en slem skuffelse; Titanium, som normalt er et mellem til højt udstyrsniveau hos Ford, er basisniveauet, og den svageste motor er en benzinmotor med 125 hk, en trecylindret 1,0’er med mild-hybrid-teknik og manuel gearkasse. Det øvrige udstyrsniveau er det højere ST-Line, mens motor nummer to på prislisten er samme grundmotor, men med 155 hk (og stadig manuel gearkasse).

Med en frapris på 225.270 kr. er der meget langt ned til basisudgaverne af fx Opel Crossland X (fra 174.990 kr.), Hyundai Kona (fra 184.995 kr.) og Volkswagen T-Cross (fra 199.989 kr.), men Puma har i basisversionen, i forhold til Crossland X og T-Cross, en meget stærkere motor, og standardudstyret er ganske omfattende.

Puma Titanium kommer med standardudstyr som 17″ alufælge, tågeforlygter, el-klapbare sidespejle, fartpilot, aut. klimaanlæg med to zoner, sportsforsæder med massage, armlæn foran, varme i rattet, varme i forsæderne, varme i forruden, trådløs opladning af smartphones, p-sensorer bag, aut. nedblændeligt bakspejl, køreindstillinger, infotainment med touchscreen, Apple CarPlay/Android Auto og automatisk nødbremsesystem.

Med 125 hk koster Puma Titanium, som allerede nævnt, 225.270 kr. Med den stærkere motor med 155 hk er prisen ikke voldsomt meget højere – fra 241.560 kr.

Puma ST-Line (fås også med 125 eller 155 hk) kommer derudover med fulddigital instrumentering (skærm på 12,3″), sportsundervogn, nøglefri start, læderrat med flad bund og røde syninger og stylinkit.

Med 125 hk koster Puma ST-Line fra 238.860 kr., med 155 hk er prisen mindst 255.150 kr. X-pakke er en udvidelse af standardudstyret i både Titanium og ST-Line, som koster 17.500 kr. Med i X-pakken er 18″ alufælge, ekstra tonede ruder bag, lydanlæg fra B&O Play, aftageligt betræk (Titanium) eller dellædersæder (ST-Line).

Med tiden kan vi forvente at se yderligere udstyrsvarianter, motorer og gearkasser i den nye Puma.

Yep, Ford Explorer indtager Danmark (som plugin med 450 hk)