En Corolla til gården, en Corolla til gaden

  • En Corolla til gården, en Corolla til gaden
  • En Corolla til gården, en Corolla til gaden
  • En Corolla til gården, en Corolla til gaden
  • En Corolla til gården, en Corolla til gaden

Toyota spilder ikke tiden. Allerede før den nye Corolla rammer de danske forhandlere, er to nye varianter på vej – den sportslige GR Sport som hatchback og stationcar og den off-road-orienterede Trek som stationcar

Den nye Corolla er en afsked med den kedelige og konservative Auris, og at Toyota selv har fået mere selvtillid i forhold til sin kompakte model har længe stået klart. Corolla skal tale både til fornuften og til følelserne – og til de fornuftige er der en hybrid med 122 hk, til de mere krævende kunder er der en hybrid med 180 hk.

Nu er der to nye Corolla-varianter på vej, som gør modelprogrammet endnu mere spændende. Corolla hatchback og Corolla Touring Sports (stationcar) lander i starten af 2020 som en sportslig GR Sport-udgave, og Touring Sports kommer efter sommerferien i en mere hårdfør udgave med hævet undervogn og navnet Trek.

Den nye Corolla har allerede under vores første prøvekørsel vist sig som et rigtig godt udgangspunkt for flere kræfter og mere dynamik, og vi tvivler slet ikke på, at sportsafdelingen Gazoo Racing nok skal komme op med en Corolla med langt over 200 hk på et tidspunkt. Den nye Corolla GR Sport er ikke den model, for den er udstyret med præcis samme hybrid-drivlinjer som den almindelige Corolla – 1,8 Hybrid med 122 hk, 2,0 Hybrid med 180 hk.

De første informationer tyder på, at Corolla GR Sport er mere som ST-Line er til Ford Focus og GT Line er til Kia Ceed – mest af alt en øvelse i mere sportsligt design med større fælge (18″) og mørktonede detaljer. Meget tyder dog på, at Corolla GR Sport bliver mere dynamisk i opsætningen: i starten af året lancerede Toyota en Yaris GR Sport med bl.a. sportsundervogn. Den danske importør forventer at have Yaris GR Sport i modelprogrammet inden sommerferien – priser har vi endnu ikke.

Corolla er klar – priser fra 229.990 kr.

En Corolla til grusvejene

Trek er en Corolla med en helt anden karakter end GR Sport. Trek er lavet i samarbejde med cykelproducenten Trek, og som modeller som Ford Focus Active og VW Golf Alltrack (fås ikke i Danmark) skal Corolla Trek gå efter de kunder, som ikke vil have en SUV, men gerne vil have en stationcar med et mere råt design.

Corolla Trek er ikke en stationcar, der pludselig overhaler en Land Rover Defender i ødemarken eller på det lokale off-road-center. Den har stadig bare forhjulstræk. Men den er hævet 20 mm i forhold til den almindelige Touring Sports, og de sorte plastelementer og antydningen af beskyttelsesskjold får den til at smage af SUV.

Som GR Sport kommer også Corolla Trek med valget mellem de to hybriddrivlinjer med 122 og 180 hk. Hvor den rigtig skiller sig ud er i kabinen: Trek har særligt sædeindtræk med to farver og indlæg i træ-look.

VIDEO – Den nye Corolla Hybrid med 180 hk