Et nybagt Folkevognsrugbrød

  • Et nybagt Folkevognsrugbrød
  • Et nybagt Folkevognsrugbrød
  • Et nybagt Folkevognsrugbrød
  • Et nybagt Folkevognsrugbrød
  • Et nybagt Folkevognsrugbrød
  • Et nybagt Folkevognsrugbrød

Den sjette generation Multivan (Transporter, Caravelle, California, Kombi…) bliver til version T6.1, og det sker med et facelift af de helt store – bl.a. med fuldelektriske versioner og en ny dieselmotor

Den klassiske bus fra Volkswagen har fået en større omgang. Et facelift som gør T6’eren til T6.1 – og som vil dække alle udgaver af modellen, lige fra Transporter over Multivan og Caravelle til California. Fronten har fået en langt større og mere imponerende grill, som minder os om Touareg, og de nye forlygter går på siden over i små indlæg, som viser navnet Bulli – det tyske kælenavn for Volkswagens bus, som herhjemme bliver kaldt Folkevognsrugbrødet eller bare Rugbrødet.

Det er ikke bare det udvendige, der er løftet, men også interiøret, udstyrsniveauet og motorerne. I kabinen er der et nyt instrumentbord med mulighed for fulddigital instrumentering og koncernens nyeste infotainmentsystemer med touchscreen på enten 8 eller 9,3″.

For første gang kommer bussen med fuldt elektriske udgaver (lavet i samarbejde med den eksterne partner ABT), som får en rækkevidde på op til 400 km (ikke WLTP-normen) – med en elektrisk motor med 112 hk og batterikapacitet på enten 38,8 kWh eller 77,6 kWh. Der er også nye dieselmotorer, alle med en slagvolumen på 2 liter – fra 90 til 199 hk, hvor den gamle T6 gik fra 84 til 204 hk.

T6.1 får mange af assistentsystemerne fra den større Crafter, bl.a. Trailer Assist og sidevindsassistent.

Volkswagens store campingbus – Grand California fra 699.000 kr.