Familieprestige

 • Familieprestige
 • Familieprestige
 • Familieprestige
 • Familieprestige
 • Familieprestige
 • Familieprestige
 • Familieprestige
 • Familieprestige
 • Familieprestige
 • Familieprestige
 • Familieprestige

Seat Tarraco har god plads til syv, og med en dieselmotor med 190 hk og fornem affjedringskomfort er den store SUV i topform til hverdagen og de længere ture – lige hvad mange familier har brug for

En SUV med syv sæder er topmålet for mange familier. Kan der blive råd til en ny syvsæders SUV, så har familien nået toppen – mor og far drømmer måske i al hemmelighed om en Mazda MX-5, men hele familien elsker en rummelig SUV, hvor der er plads til alt mellem to og syv personer. Vennerne med alle ungerne kigger misundeligt på den praktiske, høje bil. Der er prestige i at have en familiebil, der er multifunktionel og samtidig vildt moderne.

Tarraco passer perfekt ind i tiden og trenden, og fordi prestige ikke nødvendigvis er det samme omkring bilmærker, som det kan være med individuelle bilmodeller, så har den første SUV med syv sæder fra Seat en god chance i Danmark; timingen er helt rigtig, og Tarraco har et stærkt tiltalende og moderne design. At emblemet i grillen så er et stort S og ikke bogstaverne VW, det træder i baggrunden, når vi er i denne klasse.

Der er mulighed for at presse syv voksne ind i Tarraco, men så føles den store spanier presset til bristepunktet. Det er ikke alligevel ikke sådan, danskerne bruger deres SUV. Typisk er de forreste fem sæder i brug, og så ligger de to bageste foldet væk i bagagerummet (Seat tager cirka 15.000 kr. for den tredje sæderække). Det giver fremragende plads – og bagagerummets størrelse er så til langt mere end bare ugens indkøb.

Det er friheden og muligheden for at slå et eller to sæder op, når svigermor eller naboens unger skal med, der er så tiltalende ved en bil som Tarraco. Og Seats SUV gør det rigtig godt. Der kommer godt med lys ind til bageste sæderække gennem den store bagrude og de bageste små sideruder, og komforten i de to sæder går fint an. Når den tredje sæderække er i brug, og man ikke bruger rullegardinet over bagagerummet, har det sit eget opbevaringsrum under gulvet i bagagerummet, lige over reservehjulet.

Den nye Seat Tarraco – priser fra 379.990 kr.

Grill med måde

Alt for mange bilmærker har opdaget, at jo større grillen og fronten på en bil kommer til at virke, jo mere magtfuld og aggressiv ser den ud. Seat har fulgt alt-med-måde-vejen. Grillen står prominent frem og fylder noget, for det her er trods alt en stor bil, men Tarraco har ikke det store dollargrin, som nogle tyske og koreanske SUV’er slæber rundt på. Den ser magtfuld ud, fordi den er en stor bil med flotte proportioner.

Tarraco er den Seat, der kommer med de største hjul til dato, og mens testbilens 19” alufælge ikke engang er de største, spanierne kan tilbyde – fælgene fås op til 20” – så ser de monterede hjul, som i øvrigt er standard, perfekte ud til den store SUV.

19” hjul og ingen adaptive støddæmpere (de koster 14.500 kr.) kunne være lig med alt det, man ikke gider i en familiebil: støj fra dækkene, urolig affjedring og massive stød fra hvert eneste vejbump og hul i vejen. Tarraco er på ingen måde mærket af sin dæk- og hjulmontering, og Seat har ramt et næsten perfekt kompromis mellem stramhed (godt for kurvekørsel og stabilitet) og en forslugen affjedring.

Styretøjet er hurtigere, mere påvirkeligt, end det er i søstermodellerne Skoda Kodiaq og VW Tiguan Allspace, og ved den internationale testkørsel af Tarraco nåede vi ikke at blive helt overbevist. Men på de danske landeveje har vi færre sving og ofte bredere veje end mange steder i Spanien, og efter en uges testkørsel er vi ikke i tvivl om, at Tarraco styrer både hurtigt og rigtig fint.

Testbilens motor står midlertidigt ikke på prislisten, men vi håber virkelig, den kommer tilbage. Det drejer sig om TDI-dieselmotoren på 2 liter med 190 hk og 400 Nm. Med 150 hk og 340 Nm, som TDI’eren også fås med, har man ikke mere end det nødvendige kraftoverskud; med 190 hk er der noget at lege med, noget at trække en fuldt læsset Tarraco op ad bakkerne med, noget til de ellers tvivlsomme overhalinger. Noget til en familiebil med prestige.

VIDEO – Spaniens største SUV

8.5

KARAKTER

8.5 /10

Plus

 • Design, pladsforhold, indretning, materialekvalitet, affjedringskomfort, udmærket styretøj, righoldigt standardudstyr, stærk dieselmotor

Minus

 • Gearkassen ikke altid "vågen", Style-udgaver mangler adaptiv fartpilot som standard, en reel basisudstyrsvariant kunne sænke fraprisen