Forårskur til Volvo XC90

  • Forårskur til Volvo XC90
  • Forårskur til Volvo XC90
  • Forårskur til Volvo XC90
  • Forårskur til Volvo XC90
  • Forårskur til Volvo XC90
  • Forårskur til Volvo XC90
  • Forårskur til Volvo XC90
  • Forårskur til Volvo XC90

Ejere af den store SUV fra Volvo kommer ikke til at føle, de kører en gammel bil – faceliftet af XC90 er så godt som umuligt at se. Til gengæld er bremsesystem, motorprogram, sikkerhed og infotainment opgraderet

I maj går den fornyede udgave af den største model fra Volvo i produktion på fabrikken i svenske Torslanda, og XC90 kommer med en lang række forbedringer, som gør bilen mere sikker, sparsom og moderne, men svenskerne har efterladt designet både ude og inde stort set, som det hele tiden har været. XC90 har været en succes på verdensplan, og for store forandringer ville være en unødvendig risiko at løbe for det kinesisk ejede mærke.

De synlige ændringer kan beskrives ganske kort. Volvo selv holder det også meget kort i pressemeddelelsen: “på ydersiden byder den opfriskede XC90 på mindre opgraderinger af det prisvindende design, fx nye fælge, nye farver og en moderne ny grill.” Det er kort, og vi vælger ikke at putte flere ord på. XC90 er fortsat en yderst attraktiv, statelig og stilig stor SUV.

Interiøret har også vundet priser, lader Volvo os forstå, og også her har svenskerne holdt sig tilbage fra at lave revolutionerende ændringer. Nye materialer tæller bl.a. muligheden for at få indtræk i uld, og så kan kabinen fremover fås i tre “opsætninger”: Excellence-luksusversionen med fire sæder og den almindelige med syv sæder kører videre, men de har fået selskab af en udgave med seks sæder, altså to på hver række med kaptajnstole i midten. Sensus-infotainmentsystemets skærm på 9,3″ hører nu til blandt de mindste skærme i klassen, men i det mindste har Volvo opgraderet systemet til nyeste version, som den kendes fra bl.a. V60.

Den nye Volvo S60 – made in America

Op til 15 procent mindre brændstof

Der sker mere under metallet, og her lugter det lidt mere af forårsfornyelse end hvad angår designet. XC90 er den første Volvo med nye B-modeller, som er mild-hybrider udstyret med bremsegenindvinding. Et nyt bremsesystem, brake-by-wire, indsamler en mængde energi, som lagres og kan bruges til at aflaste forbrændingsmotoren – og vil kunne fås med både benzin og diesel. Mild-hybrid-systemet skulle give en brændstofbesparelse på op til 15 procent i forhold til de eksisterende T- og D-modeller (T for benzin, D for diesel), og B-modellerne vil med tiden bliver standardversionerne hos Volvo.

Nærmere information om motorprogrammet giver Volvo endnu ikke, men en af de første bliver B5-versionen. Der vil om kort tid også komme B-udgaver af den mindre SUV, XC60. Alle Volvo-modeller med T6- og T8-betegnelsen, altså plug-in-hybrider med benzinmotor, er også opgraderet til det nye modelår. T8-varianterne (fås i alle 60- og 90-serie) yder op til 420 hk og har et større batteri, som giver 15 procent længere elektrisk rækkevidde, og T6-modellerne (V60, S60) har også fået nyt batteri, som øger rækkevidden med 15 procent.

Hvad virker, hvad virker ikke? – Volvo XC40 T3