Formentor er den første ægte Cupra

  • Formentor er den første ægte Cupra
  • Formentor er den første ægte Cupra
  • Formentor er den første ægte Cupra
  • Formentor er den første ægte Cupra
  • Formentor er den første ægte Cupra
  • Formentor er den første ægte Cupra
  • Formentor er den første ægte Cupra
  • Formentor er den første ægte Cupra

Cupra Ateca var den første model fra det nystartede mærke under Seat, men Formentor bliver den første unikke model, som ikke i forvejen kører i en Seat-udgave. Konceptbilen viser designet og retningen for Cupra

Cupra Ateca er en fræk og fremragende SUV med 300 hk, og for den første bil fra Seat’s sportslige søster er der rigtig meget at give spanierne ros for. Men Cupra Ateca er stadig en Seat Ateca, og den er ikke nok til at etablere et nyt mærke.

Cupra får heldigvis lov at flytte sig længere fra Seat, og nu viser en helt ny konceptbil, hvad den nærmeste fremtid indebærer for mærket og dets sportslige ambitioner. Formentor er navnet (taget fra en halvø på Mallorca), og bilen er en lav SUV/crossover med stærke coupétræk, som vi skyder på vil være på størrelse med eller lidt kortere end Ateca.

Det kræver ikke den store koncentration at se, at Cupra-designet på Formentor stadig har DNA fra Seat i sig. Fronten, nærmere bestemt grillen og lygterne, har en lighed med fronten på Tarraco, Seat’s største SUV, og også den anden ende af bilen har Tarraco-inspirerede linjer, hvor baglygterne hægtes sammen via en LED-stribe. Formentor har mere svulstige og mere livlige linjer, og coupé-looket glæder vi os til at se ført ud i livet, når Formentor er helt produktionsklar.

245 hk – fra benzin og el

I forhold til Formentors status som konceptbil ser interiøret ret så færdigt ud. Detaljer som den lille gearvælger overlever ikke nødvendigvis i produktionsudgaven, men vi håber, Cupra har modet til at lade den gå i produktion.

Konceptbilen er også første tegn på den delvise elektrificering, som Cupra starter på i sine modeller. En benzinmotor med turbo, enten en 1,5’er eller en 2-liters, sørger sammen med en elmotor for fremdriften, og Formentor er en plug-in-hybrid, som kan smides i stikket for at opnå en rækkevidde på ren el på cirka 50 kilometer (WLTP-normen).
Den maksimale ydelse er 245 hk, og det tyder på, at konceptbilen leder kræfterne til forhjulene, og for at de ikke skal gå op i røg, er der installeret et spærredifferentiale.

Plug-in-hybriden bliver næppe eneste udgave af den færdige model, og der er luft til motorer med højere ydelse end 245 hk – enten 2-liters motoren med 300 hk fra Cupra Ateca eller yderligere elektrisk forstærkning.

VIDEO – Cupra Ateca, spansk SUV på steroider