Fornyet Skoda Superb til fornuftige priser

 • Fornyet Skoda Superb til fornuftige priser
 • Fornyet Skoda Superb til fornuftige priser
 • Fornyet Skoda Superb til fornuftige priser
 • Fornyet Skoda Superb til fornuftige priser
 • Fornyet Skoda Superb til fornuftige priser
 • Fornyet Skoda Superb til fornuftige priser
 • Fornyet Skoda Superb til fornuftige priser
 • Fornyet Skoda Superb til fornuftige priser
 • Fornyet Skoda Superb til fornuftige priser
 • Fornyet Skoda Superb til fornuftige priser
 • Fornyet Skoda Superb til fornuftige priser

Den populære firmabil fra Tjekkiet er klar til et løft af karrieren – den faceliftede version af Skoda Superb står hos de danske forhandlere fra 22. september med bl.a. LED-forlygter og trådløs mobilopladning. Priserne starter ved 299.995 kr. for private, og beskatningsgrundlaget for firmabilister begynder ved 297.293 kr.

Rummeligheden skal være i top, og en SUV er udelukket? Skoda Superb er et oplagt valg, hvis overdådige pladsforhold skal kombineres med fornuft, kvalitet og rigtig gode egenskaber over hele linjen. Fra den 22. september kan firmabilister og private se nærmere på en faceliftet udgave af den store tjekke, for den dag står den hos de danske forhandlere.

Priserne er netop kommet på langt de fleste versioner af den fornyede Superb, men to af de vigtigste udgaver har endnu intet prisskilt; det drejer sig om dieseludgaven med 150 hk, som kommer med en ny motor (introduktion inden årsskiftet), og den nye Superb iV – den første plug-in-hybrid fra Skoda. Den kommer med en elektrisk rækkevidde på 55 kilometer, og den skulle stå på dansk jord i januar næste år.

Modelprogrammet omfatter ved introduktionen i september tre benzinmotorer og to dieselmotorer. I benzinsiden finder vi 1,5-liters TSI-motoren med 150 hk og cylinderfrakobling, en 2-liters TSI-motor med 190 hk og endelig topmodellen 2,0 TSI med 272 hk og firehjulstræk. I dieselafdelingen, før den forventet meget populære med 150 hk dukker op, står Superb med en 1,6-liters TDI med 120 hk og en 2,0 TDI med 190 hk.

For private købere starter prislisten ved 299.995 kr. for Superb hatchback, og for at få den endnu mere rummelige Superb stationcar, Superb Combi, skal man i dette og alle andre tilfælde lægge 10.000 kr. mere. Udstyrsniveauerne for private kunder hedder Active, Ambition, Style og Sportline.

Firmabilisternes udstyrsniveauer hedder Business, Business Executive og Sportline, og som det mere er reglen end undtagelsen, kommer firmabilerne med mere udstyr end de almindelige udgaver. Beskatningsgrundlaget starter ved 297.293 kr.

Skarpere Skoda Superb – også som plug-in-hybrid

Mere standardudstyr end før

Skoda har løftet mængden af standardudstyr i alle modeller, og det er derfor ingen skam eller nogen du idé at vælge en af de billigere udstyrsvarianter – alle Superb har nu både LED-forlygter, LED-tågeforlygter, p-sensorer bag, infotainmentsystem med 8″ touchscreen, Apple CarPlay, trådløs opladning af smartphones, aut. klimaanlæg med to zoner, aut. nedblændeligt bakspejl, aut. nedblændelige og el-foldbare sidespejle, DAB-radio, automatisk nødopkald og nøglefri start.

Den udstyrspakke sidder i Active-modellerne, der udelukkende kommer med 1,5-liters benzinmotoren (med eller uden aut. dobbeltkoblingsgearkasse DSG), mens Ambition-udgaverne til priser fra 325.000 kr. kommer med 16″ alufælge, aut. klimaanlæg med tre zoner, tågeforlygter med drejelys, p-sensorer både for og bag og el-justerbart førersæde. Superb Ambition kommer med 1,5-liters benzinmotoren eller 1,6-liters dieselmotoren (og senere sandsynligvis med dieselmotoren med 150 hk).

Style-versionen (fra 355.000 kr.) har 17″ alufælge, stemningsbelysning i kabinen, fjernlysassistent, lydanlæg fra tyske Canton, el-justerbart førersæde med hukommelse og nøglefri adgang/start. Superb i versionen Sportline har overtaget titlen som topmodel fra Style; Sportline fandtes også i Superb-modelprogrammet før faceliftet, bare ikke i Danmark. Priserne for Superb Sportline starter ved 481.000 kr. – den forholdsvis høje pris skyldes et omfattende udstyrsniveau og det faktum, at den kun fås med kraftige motorer: benzinerne med 190 og 272 hk, dieselmotoren med 190 hk.

Superb Sportline har adaptive matrix-LED-forlygter, 19″ alufælge, sportssæder med læder/Alcantara, sort taghimmel, sportsrat med skiftepaler, køreindstillinger, el-styret bagklap, sportsundervogn, ekstra tonede ruder bagtil og meget mere.

Ugen der gik – de store bilnyheder

Business for firmabilisterne

De lavest udstyrede udgave til firmabilisterne, Superb Business, svarer til en af de dyrere varianter til private, nemlig Style. Beskatningsgrundlaget på 297.293 kr. gælder en Superb hatchback med benzinmotoren med 150 hk (manuel gearkasse), mens prisen med dieselmotoren med 190 hk (med aut. gearkasse) fås fra 376.872 kr. Superb Business med benzinmotoren med 190 hk fås fra 357.612 kr., topmodellen 2,0 TSI med 272 hk fra 416.170 kr. – og i firma-basismodellen er bl.a. 17″ alufælge, Canton-lydanlægget, aut. klimaanlæg med tre zoner, p-sensorer for og bag, nøglefri adgang/start og meget mere standard.

Business Executive er trinnet op på karrierestigen. Med det udvidede udstyr fås Superb fra 346.667 kr. for en 1,5 TSI med aut. gearkasse – en merpris på cirka 17.000 kr. i forhold til Superb Business. Som standard får man meget for pengene, bl.a. matrix-LED-forlygterne, adaptiv fartpilot, digital instrumentering, el-bagklap, navigationssystem, el-bagklap og meget mere. Basismodellen Business er, med andre ord, slet ikke interessant, når Business Executive ikke er meget dyrere.

Topmodellen Superb Sportline fås som firmabil til et beskatningsgrundlag fra 401.670 kr. med 2-liters benzinmotoren med 190 hk. Dieselversionen med 190 hk fås til 425.367 kr., mens topmodellen med benzinmotoren med 272 hk står til mindst 464.665 kr.

Audi Q3 Sportback – SUV’en nu også som coupé