Frisk brise i VW California

 • Frisk brise i VW California
 • Frisk brise i VW California
 • Frisk brise i VW California
 • Frisk brise i VW California
 • Frisk brise i VW California
 • Frisk brise i VW California
 • Frisk brise i VW California
 • Frisk brise i VW California
 • Frisk brise i VW California
 • Frisk brise i VW California
 • Frisk brise i VW California
 • Frisk brise i VW California
 • Frisk brise i VW California

Den kompakte campingbus er klar til 2020-sæsonen med samme omfattende facelift, som Transporter og Multivan har fået – og der er opdateringer, som kun California får

En stor bil til en overskuelig pris, en eventyrbus for familien – Volkswagen California er begge dele, for som campingbus koster den i Danmark, takket være afgiftssystemet, ikke urimeligt meget – fra cirka 400.000 kr., og den er kompakt og anvendelig nok til at fungere som den eneste bil til både hverdag og ture med overnatning.

Det seneste år har danskerne taget mod 185 styk California fra de danske forhandlere, og noget siger os, det ikke bliver færre i det kommende år: Volkswagen ruller nu et facelift ud til California med samme store ændringer, som vi første gang så på den rene busudgave, Multivan, i februar. Der er blevet plads til langt flere sikkerhedssystemer, digital instrumentering og nye infotainmentsystemer med touchscreen i størrelsen op til 9,2”.

Sikkerhedssystemerne, som hentes på ekstraudstyrshylden, talte allerede før adaptiv fartpilot og blind vinkel-system, men fordi styretøjet indtil nu har været hydraulisk, kunne det ikke kombineres med aktive systemer som sporassistent med aktivt indgreb og sidevindsassistent – nu er styretøjet elektrisk, så de to systemer er en mulighed. Nyt er også semiautomatisk parkeringssystem og et system, der stabiliserer, hvis der sidder en trailer på krogen.

Volkswagens personbiler har længe kunnet fås med fulddigital instrumentering, og nu er det også en mulighed i T6.1-familien, som tyskerne kalder faceliftudgaven af Transporter, Caravelle, Multivan og California, og samtidig er hele instrumentpanelet ændret, så der er plads til det nye MEB3-infotainmentsystem, hvor den største skærm måler 9,2”. Det er en touchscreen uden “rigtige” knapper (den har berøringsflader), mens de mindre skærme på 8 og 6,5” fortsat har drejeknapper til volumen og valg af radiostation/zoom på navi-kort.

VIDEO: På tur i den store California

Nyt kontrolpanel med stor farveskærm

Men California kommer med sine helt egne ændringer, som er unikke for campingbussen i T6.1-familien. California er i hård konkurrence med den for nyligt faceliftede Mercedes-Benz Marco Polo om kunderne i “det lille campingsegment”, og da konkurrenten er mere luksuriøs, gør Volkswagen mere ud af detaljerne i sin kompakte campingbus.

Mere sikkerhedsudstyr, digital instrumentering og nye infotainmentsystemer er en vigtig del af opgraderingen, og det samme er et nyt betjeningspanel til bl.a. taget og diverse indstillinger; den lille skærm med gnidrede tal er erstattet af en stor farveskærm med nye funktioner. Den gemmer fx på en visuel visning af campingbussens hældning og vinkel, så man nemt kan se, om California står stabilt, inden man lægger sig til at sove. Solopgangsfunktionen er også ny – med den kan man tidsindstille LED-panelerne i kabinen til langsomt at tændes og tage til i lysstyrke, når man vil vækkes.

Mange ændringer på California er små, men alligevel værd at nævne. Jalousilågen, der sidder omkring skabet over gasbeholderen i bagagerummet til komfuret, er blevet til en skydelåge. Der er nyt, mørkere betræk på sæderne, og den nederste seng kan nu rykkes rundt og fungere som en sofa i dagtimerne (VW kalder den en lounge). Nye greb på køkkenelementerne og en mørke teltdug på tagafdelingen, som beskytter bedre mod solopvarmning, giver den fornyede California et ekstra pift.

Forbedrede og mere miljøvenlige udgaver af 2-liters TDI-dieselmotoren har fundet vej til California, og den vil komme til Danmark i udgaver med op til 199 hk. Forhjulstræk er standard, men nogle udgaver fås også med firehjulstræk, hvis stranden eller terrænet lokker.

Vi forventer, at den faceliftede California tidligst kommer til Danmark i starten af det nye år.

Volkswagens elbil ID.3 – rækkevidde på 330, 420 eller 550 km