GLC klar til nye eventyr

  • GLC klar til nye eventyr
  • GLC klar til nye eventyr
  • GLC klar til nye eventyr
  • GLC klar til nye eventyr
  • GLC klar til nye eventyr
  • GLC klar til nye eventyr
  • GLC klar til nye eventyr

Mercedes-Benz GLC har fået et facelift med nyheder hele vejen rundt – MBUX-infotainmentsystemet fra A-Klasse flytter ind, og den tyske premium-SUV får de nyeste benzinmotorer med 48 volt-teknologi

GLK var den første mellemstore SUV fra Mercedes-Benz, men det var først med den større og rundere GLC i 2015, at mærket med stjernen rigtig begyndte at folde sig ud – GLC er blevet en stor succes, også på det danske marked, og både AMG-versioner og en coupéudgave er kommet til siden starten i ’15.

At GLC har fire år bag sig betyder, at det er facelift-tid. SUV’en får mange af de samme opdateringer som C-Klassen fik i 2018, men tyskerne går skridtet videre med GLC. Med helt nye forlygter i stil med dem, der sidder på den nye GLE, ser GLC næsten ud som en helt ny bil, og LED er nu standard. Og i modsætning til C-Klassen er den opdaterede SUV udstyret med det nye infotainment- og styresystem MBUX (Mercedes-Benz User eXperience). Sig “Hey Mercedes”, og GLC lystrer.

SQ5 er tilbage – diesel med 347 hk

Større skærme og flere betjeningsmuligheder

MBUX er bygget op med en anden menustruktur end det ældre system C-Klassen (og E og S) kører med, og der er flere indgange til at betjene systemet. Talestyringen med aktiveringssætningen “Hey Mercedes” er en af dem, og den giver adgang til at bede MBUX finde den nærmeste café, få det til at skrue ned for varmen eller noget helt tredje og fjerde. Systemet kan også styres via den centrale 10,25″ touchscreen, med berøringsfølsomme knapper i rattet, på en berøringsfølsom plade mellem forsæderne eller ved hjælp af interiør-assistenten og håndbevægelser – som i den større GLE.

En mindre skærm på 7″ ventes dog at blive standard med systemet, og mens digital instrumentering nu også er en mulighed ved GLC-førerpladsen, så forventer vi ikke, at det store display med 12,3″ display og de tre opsætninger Classic, Sport og Progressive bliver standard.

Mercedes-Benz er langt fremme i forhold til aktiv brug af stemningsbelysning, klimatisering og intuitiv betjening. Med interiør-assistenten og Energizing-systemet kan GLC igangsætte afstressende musik og lyd, samtidig med at temperaturen i kabinen hæves/sænkes og førersædet med jævne mellemrum justeres en smule for at aktivere kroppen. Med den nye Energizing Coach bruges data fra bilen og omgivelserne til at foreslå indstillinger, og har man et Garmin Wearable-ur på, er det koblet op til bilen, som kommer med forslag i forhold til hvordan man har sovet, og hvordan pulsen er.

Den nye CLA er større, federe

Nye motorer – benzin og diesel

Der er komplet udskiftning i motorrummet på GLC. Mercedes-Benz starter ud med de firecylindrede benzin- og dieselmotorer, og benzinmotorerne i GLC 200 og GLC 300 har begge 48 volt-system med en starter-generator, som kan yde 10 kW effekt – 2-liters motoren har 197 hk i GLC 200, 258 hk i GLC 300, og dertil kommer de 10 kW og et ekstra elektrisk moment på 150 Nm i begge motorer. CO2-udledningen falder, og med de to benzinmotorer kan GLC ikke bare få et elektrisk boost til benzinmotoren, men også “sejle” med konstant fart med benzinmotoren slukket.

Dieselprogrammet indeholder tre udgaver af den nye dieselmotor: GLC 200 d med 163 hk, GLC 220 d med 194 hk og GLC 300 d med 245 hk. Det maksimale drejningsmoment er på henholdsvis 360, 400 og 500 Nm, og som det gælder benzinudgaverne er 4Matic-firehjulstræk inkluderet.

GLC skulle med Dynamic Body Control blive en endnu mere komfortabel og præcis køreoplevelse. Systemet har trinløs justering af undervognen, individuelt for for- og bagaksel, men også for hvert enkelt hjul. Der er tre faste indstillinger at vælge mellem, fra Comfort over Sport til Sport+, og sensorer tager konstant højde for bl.a. belægningen, vejtypen og hvad motor/gearkasse foretager sig.

Endelig er GLC blevet beriget med en hel del nye eller udvidede sikkerheds- og assistentsystemer, så den nu bl.a. fås med advarselssystem ved udstigning (hvis der kommer biler eller cykler langs bilen), aktivt sporskiftesystem og nødbremse- og undvigesystem for modkørende biler.

Facelift til GLC Coupé og AMG-udgaverne af GLC forventer vi vil følge senere på året.

Ny Mercedes-Benz GLE – luksus som i S-Klassen