Her er den så – den nye Kia Optima

  • Her er den så - den nye Kia Optima
  • Her er den så - den nye Kia Optima
  • Her er den så - den nye Kia Optima
  • Her er den så - den nye Kia Optima
  • Her er den så - den nye Kia Optima
  • Her er den så - den nye Kia Optima

Bilen på billederne er helt officielt den koreanske udgave af den nye Optima, K5. Men hvis Kia også denne gang beslutter sig for at sælge Optima i Europa, vil den se ud som billederne viser

For et par uger siden kunne du her hos Blog om Biler se dunkle billeder af en kommende ny Kia Optima – billeder som gav en forsmag på den nye bils design, men intet fuldstændigt billede. Med offentliggørelsen af den koreanske version af den nye Optima, som hedder K5, kan vi nu vise, hvordan den nye Optima vil se ud som sedan.

I forhold til Optima, som den sælges i Danmark lige nu, så er der skruet op for aggressionen i designet; fronten har et bistert udtryk, som minder os om to andre biler. Den ene er Kias egen Stinger, den anden er den amerikanske Dodge Charger. Designerne har skabt mønstret i grillen, så det ligner hajskind. Den anden ende af den nye K5/Optima er ikke nær så agressiv, men med det brede lygtebånd vil den være nem at kende.

Bagenden giver også et klart signal: Sedanen skal ikke længere ligne en regulær sedan, men en hatchback – med et fint ord kaldet en fastback. Vi skal tænke coupé, når vi ser bilen, og med rammeløse ruder i dørene og et 20 mm lavere karrosseri end før (den er samtidig vokset med 5 cm i længden til 491 cm) er det ikke tilfældigt. Tænk på den som en slags koreansk VW Arteon.

Den nye K5 kommer i salg i Sydkorea allerede i december, mens resten af verden følger “senere”. Det gælder forhåbentlig også Europa, og derunder Danmark, hvor vi håber på at se Optima som både sedan og stationcar.

Interiørbilleder af den nye bil har Kia endnu ikke offentliggjort.

VIDEO – Lækker luksus-SUV (men ikke fra et luksusmærke)