Hvad virker, hvad virker ikke? – Nissan X-Trail 1,3 DIG-T

 • Hvad virker, hvad virker ikke? - Nissan X-Trail 1,3 DIG-T
 • Hvad virker, hvad virker ikke? - Nissan X-Trail 1,3 DIG-T
 • Hvad virker, hvad virker ikke? - Nissan X-Trail 1,3 DIG-T
 • Hvad virker, hvad virker ikke? - Nissan X-Trail 1,3 DIG-T
 • Hvad virker, hvad virker ikke? - Nissan X-Trail 1,3 DIG-T
 • Hvad virker, hvad virker ikke? - Nissan X-Trail 1,3 DIG-T
 • Hvad virker, hvad virker ikke? - Nissan X-Trail 1,3 DIG-T
 • Hvad virker, hvad virker ikke? - Nissan X-Trail 1,3 DIG-T
 • Hvad virker, hvad virker ikke? - Nissan X-Trail 1,3 DIG-T
 • Hvad virker, hvad virker ikke? - Nissan X-Trail 1,3 DIG-T
 • Hvad virker, hvad virker ikke? - Nissan X-Trail 1,3 DIG-T
 • Hvad virker, hvad virker ikke? - Nissan X-Trail 1,3 DIG-T

Den nye 1,3-liters benzinmotor med 160 hk afløser den gamle 1,6’er i X-Trail. Vi tester den japanske SUV med den nye motor og ser nærmere på, hvad der virker, og hvad der ikke virker

Nissan rimer på Qashqai, men faktisk ruller der andre modeller af japanernes samlebånd. Blandt andet X-Trail, der for nylig er introduceret med ny motor og gearkasse. Den er langt fra så synlig i gadebilledet som den danske darling Qashqai, og bliver det næppe, men måske den nye motor og gearkasse kan være med til at gøre forskellen i salgstallene mindre.

Den nye motor i X-Trail er den 1,3-liters benzinmotor, vi kender fra Qashqai ( og en del modeller fra Mercedes-Benz og Renault) med 160 hk. Det er eneste mulighed for benzinmotor på X-Trail-programmet og kommer udelukkende med 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse og forhjulstræk. X-Trail fås også med en ny dieselmotor med 150 hk, som modsat både kan vælges med manuelt gear, firehjulstræk og CVT-gear. Blog om Biler lister her, hvad der virker, og hvad der ikke virker i den store SUV fra Nissan.

Nissan Juke fra 199.990 kr.

Hvad virker?

X-Trail er billig! 299.900 kr. for en stor og rummelig SUV gør den til en af de absolut billigste på markedet i sin klasse. For de knap 300.000 kr. bliver X-Trail leveret med 150 hk dieselmotor, 6-trins manuelt gear, forhjulstræk, laveste udstyrsniveau Visia og fem siddepladser.

Hertil hører både fartpilot, parkeringssensorer for og bag, skiltegenkendelse, sporassistent og automatisk nødbremse med fodgængergenkendelse. Desværre er Visia-udstyr kun med aircondition og plastrat. Næste udstyrstrin, Acenta, til godt 37.000 kr. ekstra, har langt mere udstyr, så vi taler både læderrat, automatisk klimaanlæg, varme i rattet og LED-forlygter. Around View Monitor, 360 graders kamera rundt på bilen, der kan være behjælpelig ved parkering på snævre pladser og når man er tæt på kantstenen, er også standard.

Acenta-niveau og opefter er også nødvendigt, hvis du vil udstyre X-Trail med den tredje sæderække og i alt syv sæder. Prisen for tredje sæderække, og panoramasoltag som du ikke kommer udenom med syv sæder, koster mellem 16- og 20.000 kr., alt efter udstyrsniveau.

Har du ikke brug for syv sæder, kan du glæde dig over et enormt bagagerum. Til trods for at X-Trail er bygget på samme platform som Qashqai, er X-Trail knap 30 cm længere. Det giver god plads i bagagerummet med 565 liter at boltre sig på. Markant mere end de 430 liter i Qashqai. Størrelsen af den store SUV forplanter sig i køreoplevelsen, der generelt er komfortabel.

X-Trail er sat komfortabelt op, som vi ønsker os det af en SUV – den suger fint ujævnheder og forcerer byens bump fint. Optimalt set monterer du 17” fælge på din X-Trail – ogå selvom det ser noget kedeligere ud, for det giver den klart mest komfortable køretur.

VIDEO – Asiens angreb på T-Roc

Hvad virker ikke?

Kedelig kan man bestemt ikke kalde kombinationen med den nye benzinmotor og den nye gearkasse. Her er oplevelsen decideret provokerende. Benzinmotoren kommer kun med forhjulstræk, men det er langt fra dimensioneret til at håndtere det relativt høje moment. Er underlaget bare en smule vådt, ender igangsætning ofte i hjulspind – og så ligner man lidt en klovn. Det er praktisk talt umuligt at dosere speederen ordentligt, med mindre du virkelig passer på. Kræfterne kommer alt for pludseligt og hverken ESC-systemet eller undervognen sørger for at omsætte kræfterne.

Overordnet set virker X-Trail ret grov og usammenhængende set i forhold til, at langt de fleste X-Trail tilbringer størstedelen tiden på asfalt, hvilket især gælder for benzinversionen uden firehjulstræk. Dieselmotoren med enten manuel gearkasse eller CVT-gearkassen er mere harmonisk og kan justeres på speederen uden, at du konstant skal være på vagt.

Den grove karakter betegner også kabinen – og især infotainmentsystemet. Materialerne er uden tvivl slidstærke, men det hele føles ret groft og billigt – men billig er bilen jo sådan set også. Især infotainmentsystemet savner en kraftig opdatering og kan ikke følge med konkurrenternes. Det er ikke intuitivt, og grafikken ligner noget, der er 10 år gammelt hos mange af konkurrenterne.

Er du på udkig efter en helt ny X-Trail bør du også være på vagt overfor værditabet, der procentvis er til den høje side sammenlignet med konkurrenterne i klassen. Peugeot 5008 er lidt dyrere, fra 315.990 kr. med manuel gearkasse, men den har så til gengæld syv sæder som standard, en moderne og lækker kabine og med 1,2-liters motoren med 8-trins automatgear en meget bedre drivlinje (den har 130 hk, men føles mindst så stærk som X-Trail 1,3).

En ny X-Trail skulle være ude i løbet af 2020, og det er vi bestemt ikke kede af.

NISSAN X-TRAIL 1,3 DIG-T DCT TEKNA
MOTOR R4, 1.332 cm3
YDELSE 160 hk ved 5.500 o/min
270 Nm ved 1.800 o/min
GEARKASSE 7-trins aut. dobbeltkobling
O-100 KM/T 11,5 sekunder
TOPFART 200 km/t
FORBRUG 11,8 km/l
CO2 193 gram/km
MÅL (L/B/H) 470/183/172 cm
AKSELAFSTAND 271 cm
BAGAGERUM 565-1.990 liter
VÆGT/TRÆK 1.580/1.500 kilo
DÆK 225/55 R19
PRIS (INKL. LEVERING) 397.885 kr. X-Trail fås fra 299.900 kr.
PRIVATLEASING ENG.YDELSE/MND. YDELSE 19.995/4.495 kr. X-Trail fås fra 19.995/3.995 kr.
BESKATN.GRUNDLAG, FIRMABIL Ikke oplyst
ÅRLIG EJERAFGIFT 2.380 kr.
VÆSENTLIGT STANDARDUDSTYR LED-forlygter, 19 tommer alufælge, læderindtræk, fem sæder, panoramaglastag, navigation, Apple CarPlay, aut. klimaanlæg, varme i rattet, forsæderne og bagsæderne
VÆSENTLIGT EKSTRAUDSTYR Syv sæder til 20.000 kr., udvidet køreassistance ProPilot med adaptiv fartpilot til 7.500 kr., metallak til 7.490 kr.
PÅ GADEN I DANMARK Nu

5.5

KARAKTER

5.5 /10

Plus

 • Pladsforhold, priser, udstyrsniveau, udmærket affjedringskomfort

Minus

 • Utilstrækkelig motor/gearkasse, gammeldags førerplads, grov materialekvalitet, benzinmotoren fås ikke med firehjulstræk, adaptiv fartpilot koster ekstra