Hyundais nye mikro-SUV hedder Venue

  • Hyundais nye mikro-SUV hedder Venue
  • Hyundais nye mikro-SUV hedder Venue
  • Hyundais nye mikro-SUV hedder Venue
  • Hyundais nye mikro-SUV hedder Venue

Hyundai mener, der er plads til en SUV i modelprogrammet, der er mindre end Kona. Den har verdenspremiere i næste uge og vil gå under navnet Venue – nye tegninger giver en idé om designet

Kona er Hyundais populære kombattant blandt små SUV-modeller og crossovers, og med en længde på 417 cm (og en højde på 155 cm) er den ikke ligefrem en kæmpe. Men der er plads til en endnu mindre SUV/crossover, mener Hyundai, og allerede i næste uge kommer vi til at se den nye “baby” fra den koreanske bilproducent.

Navnet på den nye model bliver Venue. Venue er det engelske ord for en lokation eller sted for et arrangement (fx et spillested), som også er ved at være udbredt på dansk. Og mere information fra Hyundai er der så endnu ikke, så vi kan kun forholde os til de tre tegninger, koreanerne har lagt frem – og prøve at gætte på resten.

Den næste Hyundai i40 – en stilig koreaner

Mere kantet end Kona

De store hjul og ekstremt brede skærme er lige så usandsynlige, som at Venue skulle have tre døre. Tegningerne er ren pral, så vi regner med et nedtonet design og fem døre på Venue – uden at modellen ligefrem bliver kedelig at se på. De to-delte forlygter og den Hyundai-typiske grill er til stede, mens baglygterne kunne stamme fra den lille i10.

Interiøret er mere stramt og i stil med det, der sidder i Kona. En “svævende” touchscreen i midterkonsollen, omkranset af luftdyser og klimaanlæg med temperaturvisning på en lille skærm i knapperne er det mest opsigtsvækkende. En lille hylde over handskerummet kan bruges til en kompakt paraply eller andre småting.

Hvor stor Venue bliver? Vi har set spionbilleder, som viser en SUV/crossover med et mere kantet karrosseri end Kona, men det ligner ikke en model, som vil komme ned i samme størrelse som en mikrobil, som typisk er 360 cm. Vi vover pelsen og gætter på en længde på mellem 380-405 cm – Suzuki Ignis, en anden mikro-model, måler 370 cm i længden. I næste uge ved vi meget mere (og finder ud af, om vi har skudt helt forkert.

Snart kan du købe Suzuki-udgaver af Toyota RAV4 og Corolla stationcar