Jaguar F-Pace ser blændende ud ved -40 og +50 grader

Testet ved minus 40 grader på 60 km frossen sø i Arjeplog, kastet hæmningsløst gennem ørkensand i 50 graders varme i Dubai – Jaguars testprogram for F-Pace er mere reglen end undtagelsen i bilindustrien, men det ser ikke desto mindre fantastisk ud i en video fra briterne. Premiere på den nye F-Pace venter lige rundt om hjørnet, og den nye SUV står på udstillingsgulvet på IAA i Frankfurt i september

Alle bilproducenter bryster sig af ekstreme testprogrammer – prototyper køres millionvis af kilometer på fuldstændig spolerede veje i Rusland, sendes gennem den trykkende hede i Death Valley og skal klare koldstart efter koldstart efterfulgt af hårde prygl i ekstremt lave temperaturer ved Polarcirklen.

På den måde er Jaguar med den nye F-Pace ikke enestående, men de briterne forstår at pakke det ind i en kort video med en lækkerhedsfaktor, der går lige i bilentusiastens hjerte. Vi kommer rundt i det minus 40 grader kolde Nordsverige på en frossen sø på et en 60 km lang bane, som kun Jaguar-Land Rover har adgang til – og bliver sendt til Dubai, hvor der testes varmebestandighed i 50 graders varme.

Jaguars nye SUV er kun halvanden måned fra sin verdenspremiere på biludstillingen i Frankfurt, og den vil ikke adskille sig voldsomt fra konceptbilen C-X17, der blev præsenteret i 2013.

De nye Ingenium-motorer fra XE finder selvfølgelig vej ind i F-Pace. Det betyder 2-liters motorer, både benzin og diesel, hvor benzinerne yder 200 og 240 hk, mens dieselsiden byder på 163 og 180 hk. Som topmodel, frem til lanceringen af de mere ekstreme R- og SVR-varianter, kommer en F-Pace S med 3-liters V6 og 340 hk.

F-Pace får til opgave at gå direkte i kødet på den kommende nye Audi Q5, BMW X3, den nye Mercedes-Benz GLC og ikke mindst Porsche Macan. Sammenlignet med de tyske SUV-indslag ventes det, at F-Pace bliver længere – Jaguar påstår, at F-Pace får klassens bedste pladsforhold.