Januar med stigning i salget af nye biler

  • Januar med stigning i salget af nye biler
  • Januar med stigning i salget af nye biler
  • Januar med stigning i salget af nye biler

2018 blev rundet af med et lavt salg af nye biler, men i den første måned i 2019 har danskerne igen været købelystne: salget steg med mere end 50 procent til flere end 21.000 biler

Optimismen er der stadig i bilbranchen, også selv om december måned 2018 bød på et salg på kun 13.913 nye personbiler – et minus på cirka 15 procent i forhold til december året før. I januar var danske bilkøbere tilbage hos forhandlerne i større tal, og derfor kan brancheforeningen De Danske Bilimportører melde om et salg på 21.314 nye personbiler i den første måned af 2019.

Det er ikke bare en stigning på mere end 50 procent i forhold til december, men også et plus på 7 procent i forhold til januar 2018, hvor der blev solgt 19.913 biler.

Top 20-listen over de mest solgte biler er så overraskende som sne i januar. Stort set alle biler er gengangere, solide succeser med “erfaring” med at ligge på listen. Som så mange gange før er Peugeot 208 danskernes favorit (978 styk), og søstermærket Citroën har virkelig fået gang i C3 (907 styk) og kan glæde sig over andenpladsen. Plads nummer tre går til Volkswagen Golf (787 styk), fjerdepladsen til Toyota Yaris (581 styk) og plads nummer fem til Citroën C1 (523 styk).

Der er et to biler, som vi ikke er vant til at se på top 20, og det er to SUV-modeller. Både Volkswagen Tiguan på 11. pladsen (428 styk) og Kia Niro på plads 16 (327 styk) har længe været populære, men for Volkswagens vedkommende gælder det, at importøren endelig kan levere Tiguan i de mængder, danskerne efterspørger – og Kia har stigende succes med at tilbyde Niro som plugin-hybrid til en lav pris. Den fuldelektriske Niro, e-Niro, introduceres i marts måned.

Spændingen udløses: priser på ny BMW 3-serie

SUV’erne er langt om længe delt op i klasser

De Danske Bilimportører har nu endelig valgt at inddele SUV-markedet i segmenter, så det bliver mere gennemskueligt og nemmere at sammenligne SUV-modellerne med andre bilklasser. Frem til januar lå alle SUV’er presset sammen i J-segmentet. Nu er SUV’erne delt op i fem segmenter: B-segmentet med små SUV’er (som Peugeot 2008), C-segmentet med kompakte SUV’er (som Nissan Qashqai), D-segmentet med mellemstore/store (som VW Tiguan), E-segmentet med premiummodeller (som Volvo XXC90) og X-segmentet med de såkaldte off-road-modeller (som Suzuki Jimny).

Vi har ventet længe på, at De Danske Bilimportører ville lave opdelingen i segmenter, men inddelingen kommer ikke uden problemer. Det er svært at se, hvorfor Audi Q2 skal ligge i C-segmentet, når Volkswagen T-Roc, som er en anelse større, ligger i B-segmentet. Både Skoda Karoq og Skoda Kodiaq er placeret i D-segmentet, og Off-road-segmentet består ikke kun af de terrænduelige modeller som Suzuki Jimny og Mercedes-Benz G-Klasse, men også af helt traditionelle SUV-modeller som Toyota RAV4 og Mitsubishi Outlander.

MPV-modellerne er også delt op, nu i fire segmenter – lille, mellem, stor og premium. Modelinddelingen er også her forvirrende, når Renault Grand Scenic (57 styk) falder ind under “stor”, mens Citroën Grand C4 Spacetourer (84 styk) hører til i kategorien “premium”.

Sport-segmentet er altid et af de mindste på det danske marked, fordi vi er belastet af høje afgifter. Heldigvis er der kunder, der finder penge til de sjove biler, og Mazda har større succes end nogensinde før med den lille MX-5. I januar blev det til syv styk af den lille roadster. Ford fik to nye Mustang på plader, mens BMW indregistrerede et eksemplar af den nye 8-serie, Porsche en enkelt 911 og en enkelt 718 Boxster.

Golf-klassen med 300 hk