Japansk nyskabelse – Toyota C-HR

Toyota C-HR er særpræget og en streg i sandet for det japanske bilmærke. Den skal være sjovere, mere spændende og mere lækker – for at tiltrække nye kunder, for de eksisterende bliver ældre og ældre, siger Toyota. Blog om Biler har været i Spanien for at prøve den nye crossover, der fås som enten ren benziner eller som hybrid

C-HR er svær at sætte i bås, og det passer Toyota rigtig godt – den skal være holdbar og pålidelig som enhver anden Toyota, men den skal være unik og indvarsle en ny tidsalder for det japanske mærke.

Det er svært at sige, hvilke biler C-HR skal konkurrere med, men prismæssigt ligger den et sted omkring Nissan Qashqai, Volkswagen Golf og den nye Peugeot 3008 – som benziner fra cirka 290.000 kr., som hybrid fra godt og vel 322.000 kr. Alle udstyrsvarianter, og der er tre med navnene C-Enter, C-Ult og C-Hic, har en hel del komfort- og sikkerhedsudstyr, så selv adaptiv fartpilot, automatisk nødbremse, 8″ touchscreen, læderrat og 17″ alufælge er med på den billigste. De to niveauer over C-Enter adskiller sig primært ved at have metallak og 18″ alufælge som standard.

C-HR introduceres i Danmark i januar, og vi er i videoen klar med første bud på, om den, som Toyota mener, bliver en af de mest populære Toyota-modeller i Danmark.