Kia vil kendes for privatleasing med gennemskuelig kontrakt

  • Kia vil kendes for privatleasing med gennemskuelig kontrakt
  • Kia vil kendes for privatleasing med gennemskuelig kontrakt

Kia har med egne ord gennemgået markedet for at tilbyde kunderne det bedst mulige leasingkoncept til private – hvor der ikke er fx afleveringsgebyr og ubehagelige overraskelser. Koreanerne har et overskueligt udvalg med tre modeller i hver to varianter, og priserne starter ved 1.995 kr. om måneden uden førstegangsydelse

Det er ikke sjovt, når de andre løber med kunderne. Kia siger det ikke direkte, men med finpudset leasingkoncept for private er der ingen tvivl om, at der skal hentes kunder ind, som ellers var gået i retning af Peugeot og Hyundai. Det koreanske bilmærke vil slå sig op på gennemskuelighed. Det skal være nemt at se, hvor meget du betaler fra ende til anden, og der skal ikke være slemme overraskelser, hvis du glemmer at holde øje med kilometertælleren.

Kia har kigget andre mærkers leasingprogrammer efter i sømmene, og der er plads til forbedringer, hvis bilmærket skal sige det. Resultatet er blandt andet, at afleveringsgebyret, som i følge Kia beløber sig til 600 kr., er inkluderet i den normale månedlige ydelse, men også at der er meget fornuftige priser på ekstra kørte kilometer; både dem du betaler for på forhånd og dem du må bide i dig, fordi du har kørt for langt i leasingperioden. På en Kia Rio 1,2 koster springet fra 15.000 årlige kilometer op til 20.000 kilometer kun 149 kr. om måneden. Men inden du bliver forblændet af den koreanske operation morgenluft, så skal det siges, at Volkswagen for 5.000 kilometer ekstra på et år i en Polo tager 150-200 kr., så større er den nyhed ikke. Taksten for hver eneste overkørt kilometer i Rio, altså dem du ikke har betalt for på forhånd, er 53 øre – det er lavere pris for overkørte kilometer end hos Peugeot, men Volkswagen kan gøre det endnu bedre med 43 øre for en kilometer. Ikke desto mindre er de 53 øre for en kilometer i den bedre ende af markedet.


Cee’d SW uden førstegangsydelse

Hvad Volkswagen til gengæld ikke kan klare, er en så lav førstegangsydelse som den koreanske konkurrent. Volkswagens har et klart større udvalg af biler på privatleasing, så man nemmere kan vælge den motor, man har behov for eller lyst til, til gengæld skal der lægges mindst 5.000 kr. i førstegangsydelse for en Polo – og 15.000 kr. for alle andre end BlueMotion TSI-modellen. Kia har en Rio 1,2 Style Plus med en førstegangsydelse på 2.095 kr. og samme månedlige ydelse, en Polo med 15.000 kr. i førstegangsydelse koster 1.899 kr. om måneden, med kun 5.000 kr. i udbetaling stiger den månedlige ydelse til 2.299 kr. Rio Style Plus har aircondition, fem døre og ratbetjent lydanlæg, men hverken sædevarme eller Bluetooth – for at få det, plus noget mere, hedder Rio 1,2 så Attraction og har en førstegangsydelse på 4.995 kr. og en månedlig ydelse fra 2.295 kr.

Den mere familievenlige Cee’d i stationcarudgaven SW kan du til gengæld få helt uden udbetaling. For en Cee’d SW 1,4 Style er den månedlige ydelse 2.995 kr., hvilket er 100 kr. lavere om måneden end en Volkswagen Golf Variant 1,0 TSI Style, der har en førstegangsydelse på 15.000 kr. Standard på Cee’d med Style-udstyr er varme i læderrattet, Bluetooth, armlæn foran, sædevarme og aircondition. Mere udstyr? Så hedder førstegangsydelsen 4.995 kr. og den månedlige ydelse mindst 3.195 kr. for Cee’d SW 1,4 Style Plus Clim med aut. klimaanlæg, fartpilot og LED-kørelys.

Udover minibilen Rio og Golf-klasse-modellen Cee’d kører Kia også privatleasing på mikrobilen Picanto – med 0 kr. i førstegangsydelse og 1.995 kr. om måneden.