Kia tegner den nye Sportage for os

  • Kia tegner den nye Sportage for os
  • Kia tegner den nye Sportage for os
  • Kia tegner den nye Sportage for os

SUV-modeller kommer til at spille en stor rolle på biludstillingen IAA i Frankfurt i september, og nu viser Kia tegninger af den nye udgave af deres mellemstore SUV, Sportage

> Baseret på samme platform som den nye Hyundai Tucson
> Turbobenzinmotor på 1,6 liter med omkring 180 hk
> Rundere design med adskilte lygter og grill

På udstillingen i Frankfurt i september står Kia klar med flere vigtige nyheder – den europæiske udgave af den nye Optima, som endda kommer i en stærk GT-udgave fra starten, og så den nye udgave af den populære SUV/crossover Sportage.

Kia har i dag udsendt tre tegninger af den nye Sportage, som afløser tredje generation af modellen, der blev præsenteret i 2010.

Pressemeddelelsen nævner absolut intet brugbart og konkret – lige bortset fra den detalje, at Sportages nye frontdesign viser fremtiden for hele Kia-familien.

Så vidt vi kan se, bliver grillen mere fremtrædende, flyttet nedad og adskilt fra forlygterne. Baglygterne bliver mindre og bredere. Bilens grundform er stadig som før, meget kompakt og med små ruder i forhold til andelen af metal.

Kabinen bliver uden tvivl noget af det bedste hidtil fra Kia – tegningen viser en førerplads a la den i storebror Sorento, men dog ikke helt så bastant.

Den nye Sportage er baseret på den nye Hyundai Tucson, så vi kan se frem til, at der endelig flytter en 1,6-liters turbomotor med ca. 180 hk ind under motorhjelmen. Der er selvfølgelig også et par dieselmotorer på programmet.

Sportage er bare en af en række nye SUV-modeller på IAA i Frankfurt. En ny Volkswagen Tiguan får også premiere, det samme gør et nyt SUV-koncept fra Mazda og den store Bentley Bentayga.