Kinesiske MG kommer til Danmark med el-SUV

  • Kinesiske MG kommer til Danmark med el-SUV
  • Kinesiske MG kommer til Danmark med el-SUV
  • Kinesiske MG kommer til Danmark med el-SUV
  • Kinesiske MG kommer til Danmark med el-SUV

Det oprindeligt britiske mærke er kendt for sine sportsvogne, som blev produceret op i 00’erne. Mærket er nu kinesisk, og MG kommer til Danmark – den første model bliver ingen sportsvogn, men en elektrisk SUV

Kineserne kommer, kineserne kommer. Hvis vi havde en krone for hver eneste gang, nogen har sagt, at kinesiske bilproducenter var lige ved at introducere biler i Danmark, ville der være penge i banken til at købe en caribisk ø. Efter mange år med spekulationer, som er endt i det rene ingenting, kommer kineserne. Virkelig. Importøren er Nellemann, som bl.a. står bag Kia.

Bilmærket kender vi, men ikke bilerne. Kinesiske SAIC overtog i 2009 britiske MG (Morris Garages), engang et stort sportsvognsmærke, og ud af det er der i det seneste årti kommet bl.a. en minibil og flere SUV’er. MG kommer nu officielt til Danmark. Sportvogne har MG ingen af, og pt. består modelprogrammet kun af minibilen MG3, SUV’en ZS og dens storebror HS.

Til gengæld kunne kineserne sidste år introducere en fuldelektrisk SUV i Qashqai-størrelse – ZS EV. MG starter i Danmark med den elektriske SUV, før flere modeller senere følger trop.

Fra 279.999 kr.: Strømførende Kia e-Niro med rækkevidde op til 455 km

Hvad er ZS EV så for en bil? Grundridset er en SUV, 431 cm lang. Bagagerummet snupper 448 liter, og den har plads til fem. Topfarten er 140 km/t. Batteristørrelsen er 44,5 kWh, og den begrænsede kapacitet giver en “overskuelig” rækkevidde på officielle 263 kilometer. Meget langt fra en oplagt konkurrent som Kia E-Niro, som ligger på cirka 455 km.

Den elektriske ZS EV bliver tilbudt i udstyrsversionerne Comfort og Luxury. Comfort er udstyret med automatisk nødbremse, adaptiv fartpilot, blind vinkel-system, alufælge, infotainmentsystem med 8″ touchscreen, DAB+ og navigation. Luxury udvider med større fælge, bakkamera, sædevarme, lædersæder og panoramasoltag.

Importøren giver selv ikke et bud på den præcise lanceringsdato for det “nye” bilmærke i Danmark, og priser må vi også tænke os til. Men selv om Corona-krisen sætter begrænsninger også i bilbranchen omkring introduktion af nye bilmodeller, er der på den nye hjemmeside, mgmotors.dk, en nedtælling i gang, som i skrivende stund siger præcis 43 dage.

. Som nyt bilmærke og med den korte rækkevidde in mente, bør ZS EV prismæssigt ligger under 250.000 kr.

Ny lille SUV fra Toyota hedder Yaris Cross