Amarok i Sydafrika? Volkswagen giver dig chancen

  • Amarok i Sydafrika? Volkswagen giver dig chancen
  • Amarok i Sydafrika? Volkswagen giver dig chancen

For at komme med på off-road-eventyr i Sydafrika skal du (og din holdkammerat) bare lige vinde over de andre hold ved Volkswagens konkurrence på Tirsbæk Gods ved Vejle i juni

Du skal bo i telt på jorden i Sydafrika, og temperaturen svinger fra alt mellem kølige forårstemperaturer og mere end 40 grader. Du skal skifte dæk på tid, køre tekniske baner på tid og mestre udfordrende terræn. Det lyder som en drøm for friluftstyper og terrænentusiaster, men hvis du og din holdkammerat klarer dig godt i Volkswagens danske afdeling af Spirit of Amarok, kan det være jer, der ender i den internationale finale i det sydligste Afrika i august.

Spirit of Amarok. Essencen af Amarok, det bedste af Amarok – vi kan finde på mange navne, men hvad Spirit of Amarok i grunden er, er Volkswagens egen hyldest af mærkets pickup, Amarok, som har været på markedet siden 2010. Konkurrencen har siden 2010 givet deltagere fra mange lande mulighed for at få testet evnerne i terræn, mudder, tidtagninger og alt muligt andet, men først i 2018 kom Danmark med i konkurrencen – med to hold, som forinden havde kæmpet sig til dansk sejr i området omkring Tirsbæk Gods ved Vejle.

Sidste års danske deltagere var Lars Heedahl Sørensen og Nicolai Schunck på det ene hold og Claus B. Madsen og Tobias Jarløv på det andet hold. Lars og Nicolai kom med off-road-erfaring, mens Claus og Tobias stort set kun var vant til landevejen. Men de to hold kæmpede side om side i Sydafrika i efteråret 2018 mod 18 andre hold.

Få chancen for en off-road-tur i Sydafrika

Volkswagen Danmark stiller igen i år op i den internationale finale af Spirit of Amarok, og importøren leder efter 20 hold, som vil dyste om at komme med til finalen i Sydafrika den 14.-18. august. Man skal ikke have erfaring med off-road, og man behøver på ingen måde at eje en Amarok (eller en anden bil), så alle kan ansøge om at stille op til den danske afdeling af Spirit of Amarok, som igen i år foregår ved Tirsbæk Gods ved Vejle – den 22.-23. juni.

Kun et hold fra Danmark kommer i år med til Sydafrika. Og konkurrencen i det sydafrikanske er hård, for det danske hold kommer til at stå overfor hold fra lande som Australien og Namibia, hvor det at køre terrænkørsel og pickup er langt mere almindeligt end i Danmark.

I selve konkurrencen bliver alle hold udsat for de samme prøver, som er af forskellig sværhedsgrad og type. Der er tekniske prøver, hvor baner med porte/pæle skal manøvreres på tid – hvert hold starter ved en prøve med 100 point, og for hver pæl bilen rammer, trækkes point fra de 100. Men det handler lige så meget om præcision og samarbejde mellem fører og co-pilot, for terrænkørsel handler om at se sig for, om at tage den rigtige vej og om at koncentrere sig om forhindringer.

Ansøg (som hold á 2) på Volkswagens danske hjemmeside senest den 8. maj for at komme i betragtning til at deltage i den danske afdeling af Spirit of Amarok 2019.

Ugens bilnyheder: To nye SUV’er fra Mercedes-Benz og ny Subaru Outback