Kryds fingre for den nye Lexus IS

  • Kryds fingre for den nye Lexus IS
  • Kryds fingre for den nye Lexus IS
  • Kryds fingre for den nye Lexus IS
  • Kryds fingre for den nye Lexus IS
  • Kryds fingre for den nye Lexus IS
  • Kryds fingre for den nye Lexus IS
  • Kryds fingre for den nye Lexus IS

Lexus er (på vej) tilbage i Danmark, og mens det japanske luksusmærke fokuserer mest på SUV-modeller, så ser vi gerne, at den nye udgave af 3-serie-fighteren IS også bliver en del af holdopstillingen

De mest centrale modeller i genopstandelsen af Lexus på det danske marked bliver SUV’erne UX, NX og RX. SUV’er sælger, og Lexus har lavet dem siden 90’erne, så vi kan ikke klantre dem for den beslutning.

På den nye danske hjemmeside kan man se, hvilke modeller den danske importør (Toyota Danmark) introducerer, når mærket på et tidspunkt i løbet af i år (corona har bremset projektet), og SUV’erne er ikke de eneste. De store sedaner ES og LS, den smukke og sublime coupé LC. Men ikke den kompakte sedan med baghjulstræk, BMW 3-serie-konkurrenten IS.

En ny IS kan måske få importøren til at ændre mening. Den har netop haft premiere, og den er et vidnesbyrd på, at IS alle dage har været den skarpeste Lexus, når det kommer til designet (okay, LC tager prisen i dag). Den 470 cm lange baghjulstrækker har folder, kanter, kurver og alt derimellem, og den ligner et stykke japansk kunst.

Hvad er Lexus i dag?

Alt er usikkert, desværre

Bag den store grill ligger enten en 2-liters benzinmotor med cirka 245 hk (IS 300) eller en V6 på 3 liter med cirka 315 hk (IS 350). IS fås også med firehjulstræk, så den hedder IS 300 AWD. Specielt, men ikke dumt: Firehjulstrækkeren har ikke samme motor som IS 300 med baghjulstræk, men i stedet en nedtonet udgave af V6’eren med omkring 265 hk.

Med Lexus’ stramme fokus på hybrid, regner vi med, at der (igen) dukker en sådan op inden længe.

Premieren på den nye IS fandt sted i nat, dansk tid, i USA, og den er ikke dukket op på den europæiske presseside. Det kan der være en grund til. Det er muligt, at den nye generation IS, som den første siden introduktionen af den kompakte sedan i 1998, slet ikke skal introduceres i Europa.

Vi tillader os imidlertid at krydse fingre og håbe på, at IS får adgang til både Europa og Danmark.

Lexus extraordinaire