Mazda går el-vejen med MX-30

  • Mazda går el-vejen med MX-30
  • Mazda går el-vejen med MX-30
  • Mazda går el-vejen med MX-30
  • Mazda går el-vejen med MX-30
  • Mazda går el-vejen med MX-30
  • Mazda går el-vejen med MX-30
  • Mazda går el-vejen med MX-30
  • Mazda går el-vejen med MX-30

Den første elbil fra Mazda ser dagens lys, og den kan forudbestilles til levering i anden halvdel af 2020. Reservationen koster 7.500 kr., og med den får man adgang til en crossover med en forholdsvis kort rækkevidde, men også hvad der virker til at være en fornuftig pris

Kan du huske Mazda MX-3? Den lille “sportsvogn” er fra en tid, hvor alle bilmærker med respekt for sig selv kunne tilbyde kunderne en kompakt coupé – starten af 1990’erne var en fantastisk tid, hvis man elsker den slags biler, og MX-3 skilte sig ud i mængden af Calibra, Celica og mange andre med sin lille sekscylindrede motor på kun 1,8 liter.

2019 er på ingen måde en fantastisk tid for kompakte coupéer, så når Mazda nu genopliver MX-3-navnet og sætter et 0 på navnet, så er det for at fejre ankomsten af mærkets første elbil: MX-30 er en fuldelektrisk crossover på størrelse med Nissan Qashqai, og den kan blive din fra andet halvår 2020. Og som MX-3 havde sin lille V6-motor, har MX-30 også en meget speciel detalje, nemlig de omvendte/skjulte bagdøre, som japanerne har taget fra den udgåede coupé RX-8.

Mazda har allerede startet forhåndsreserveringen af sin elbil, og overfører man 7.500 kr. til den danske importør, bliver man blandt de første danske ejere. Og bilens samlede pris er kendt. For introduktionsmodellen, First Edition, bliver prisen 253.000 kr. Da vi forventer, at First Edition er ganske veludstyret, betyder det, at der kan komme versioner til noget lavere priser.

VIDEO – Kan CX-30 blive den mest solgte Mazda?

Mazda holder sig til 200 km

Mazda har, som Honda med den lille E, valgt at fokusere på en rækkevidde, som giver mening i hverdagen – og ikke på maratonturene. Det er medvirkende til den fornuftige pris. Batterikapaciteten er på 35,5 kWh, og beregnet på den nyeste norm, WLTP, giver det en rækkevidde på cirka 200 kilometer. Mazda citerer en undersøgelse, som viser, at europæiske bilister i gennemsnit kører 48 kilometer om dagen, og på den måde er der nok til fire dage i batterierne. Hvordan kunderne reagerer på den beskedne rækkevidde, er vi dog spændte på.

Vi er også spændte på, hvad den nye elbil fra Mazda stiller med af motorydelse; indtil videre indikerer japanerne intet, men i forhold til pris og segment vil vi skyde på 125-140 hk.

Design og interiør følger stilen og Kode-designet, som Mazda kalder designlinjen, men så alligevel ikke. MX-30 ser på en gang mere futuristisk og retro ud end de andre Mazda-modeller, og i interiøret bruger japanerne miljøvenlige materialer, så der i stedet for plast og læder overalt er bl.a. kork og kunstlæder.

XC40 Recharge – den helt elektriske Volvo