N Line er den hurtige i10

  • N Line er den hurtige i10
  • N Line er den hurtige i10
  • N Line er den hurtige i10

Den nye udgave af mikrobilen i10 fra Hyundai skal give mikrobils-entusiaster noget at glæde sig til: den er netop præsenteret som mere sportslige N Line med mulighed for en turbomotor med 100 hk

Hyundai i10 er en mikrobil, der taler til fornuften og den praktiske sans. Men nogen dynamisk og hurtig mikrobil har den aldrig været. Det betyder ikke, at fans af den lille koreaner ikke skal have chancen for at komme hurtigere ud af starthullerne (og videre derfra), for med den helt nye i10, som vi kunne vise i sidste uge, kommer en hurtigere udgave med et design, der går i den sportslige retning.

I10 er efter i30, i30 Fastback og Tucson den fjerde model til at bære den semi-sportslige N Line-titel hos Hyundai, men hvor ingen af de andre N Line-modeller kommer med forstærkning i motorrummet, så gør i10 N Line det. Kun som N Line kan man få den nye i10 med den trecylindrede 1-liters turbomotor med 100 hk – en motor som i forvejen sætter godt gang i søstermodellen Kia Picanto.

Med 100 hk og 172 Nm nærmer i10 N Line sig VW Up GTI (115 hk), men uden at nå helt derop. Hvor usandsynligt det end måtte lyde, så går der rygter om, at Hyundai vil lave en kraftigere version, i10 N, men vi vil se den lille raket, før vi tror det.
I10 N Line kan også vælges med en større, men svagere motor; 1,2-liters motoren med fire cylindre har 82 hk og mere smalskuldrede 118 Nm.

Det sportslige design køres i hus med unikke 16″ alufælge, nye LED-kørelys (de er runde på den almindelige i10), røde indlæg og en ændret grill. I kabinen har den lille N Line et sportsrat, ændrede urskiver i instrumenteringen, sportssæder, røde indlæg og alu-pedaler.

Hyundai lægger ikke op til, at hverken styretøj eller undervogn er ændret i forhold til den normale i10.

Ny Hyundai i10 giver mikroklassen nyt liv