Ny Skoda Octavia RS er en plug-in-hybrid

  • Ny Skoda Octavia RS er en plug-in-hybrid
  • Ny Skoda Octavia RS er en plug-in-hybrid
  • Ny Skoda Octavia RS er en plug-in-hybrid

I marts har den nye Skoda Octavia premiere i topversionen RS. Octavia RS iV bliver den første RS-model fra Skoda med plug-in-hybridteknologi, og systemydelsen bliver 245 hk

Skoda vover, hvor Volkswagen (endnu) ikke tør – den nye Octavia RS, overhovedet i Octavia-familien, går fra forgængerens rene forbrændingmotor (benzin eller diesel) til en udgave med benzinmotor, elmotor og batteri, som kan lades op via et stik. Octavia RS iV er, hvis ikke du allerede har gættet det, en plug-in-hybrid. Volkswagen har to plug-in-versioner af sin nye Golf, men ingen af dem er den nye GTI (med mindre VW virkelig overrasker os, når de lancerer den nye version).

Danske Octavia-kunder sidder næppe ængsteligt og venter på en ny RS, for mens hver 5. Octavia-køber i Storbritanien, Tyskland og Schweiz bestiller Octavia som RS, er salget af den version ubetydeligt lille i Danmark. Vi tænker nærmere, at danskerne gerne vil have en prisbillig plug-in-version af den nye Octavia, ikke en sportslig udgave.

VIDEO – Kamiq eller T-Cross?

Mulighed for en svagere udgave?

Octavia RS iV, som den hedder – alle Skoda med en eller anden form for markant elektrificering skal gå under navnet iV – fås som hatchback og stationcar (Combi), og den samlede systemydelse fra benzin og el er på 245 hk. Det er den samme ydelse, som den nye Golf GTE leverer, men VW lancerer også en billigere og svagere ikke-GTE-udgave med 204 hk. Den er også i kortene hos Skoda, som en udvidelse af modelprogrammet.

Benzinmotoren i Octavia RS iV er en 1,4-liters med fire cylindre (cirka 156 hk), men derudover er det sparsomt med informationer. Elmotoren drives af batteripakken, men størrelsen på batteriet og rækkevidden på en opladning kender vi endnu ikke præcist. En manuel gearkasse bliver der ingen mulighed for – det er DSG-dobbeltkobling fra nu af.

RS iV kommer med mere dynamik i designet, så store alufælge, skørter, bagspoiler og meget mere hører sig til. Interiøret kommer med fladbundet rat, sportssæder med integrerede nakkestøtter – og sandsynligvis en lille elektronisk gearvælger, som vi allerede har set den i den almindelige Octavia.

Den spanske evolution