Ny SUV fra Mazda – en konkurrent til T-Roc?

  • Ny SUV fra Mazda - en konkurrent til T-Roc?

Mazda er klar med en helt ny SUV-model, som får sin verdenspremiere på biludstillingen i Geneve i starten af marts. Japanerne har udsendt et mørkt billede og meget få informationer om bilen

I Europa kører Mazda med to SUV-modeller: CX-3 og CX-5. De to modeller dækker en stor del af markedet, men bestemt ikke det hele, og mærket ville have godt af forstærkning på den front. Andre steder i verden er der flere CX-modeller – den kompakte CX-4, den CX-5-baserede CX-8 og den store CX-9.

Når Mazda om en måned afslører forstærkningen til det europæiske SUV-modelprogram, bliver det hverken CX-4, CX-8 eller CX-9, der udvider modelprogrammet, men en helt ny model. Det eneste, vi indtil videre ved om den nye model, er at den bliver kompakt, altså i klasse med biler som Volkswagen T-Roc og Nissan Qashqai, og at den rent teknisk står på den nye platform, der er i brug første gang i den nye 3’er, der lander i Danmark i marts. Vi kan derfor forvente en benzinmotor på 2 liter med 122 hk, den nye Skyactiv-X-benzinmotor på 2 liter med cirka 190 hk og en 1,8-liters dieselmotor med 115 hk i den nye SUV.

Med tanke på, at den nye SUV hører hjemme i kompakt-segmentet, vil den størrelsesmæssigt lægge sig mellem CX-3 (428 cm lang) og CX-5 (455 cm lang). Den nye Mazda 3 måler som hatchback 446 cm i længden.

Et enkelt billede, og et meget mørkt et af slagsen, er hvad Mazda har haft lyst til at dele med os indtil videre, og det afslører meget lidt. En bred bagende med brede “hofter”, en lille bagrude, som tyder på, at modellen får et coupélignende snit, og baglygter som er delt mellem et rundt element og en tynd LED-linje, som sandsynligvis løber under eller over et krombånd, er hvad vi får ud af billedet.

Modellens navn? Den tager plads mellem CX-3 og CX-5 i modelprogrammet, og CX-4-navnet er kun i brug på en model, der sælges på det kinesiske marked – så det kan være navnet på den nye konkurrent til T-Roc, Qashqai og mange flere.

Premiere på ny Mazda 3 og Skyactiv-X