Ny Toyota Yaris starter ved 129.990 kr.

  • Ny Toyota Yaris starter ved 129.990 kr.
  • Ny Toyota Yaris starter ved 129.990 kr.
  • Ny Toyota Yaris starter ved 129.990 kr.
  • Ny Toyota Yaris starter ved 129.990 kr.

En helt ny Yaris kommer til Danmark i september, og Toyota-importøren sætter nu pris på de første modeller

Fjerde generation af minibilen fra Toyota er umiddelbart en meget stor opgradering fra den gamle – vi forventer at køre den i august, så indtil da holder vi fast i at sige umiddelbart. Men med en ny platform, langt mere spændende design inde som ude, nye motorer og endnu mere sikkerhedsudstyr kan det næsten ikke gå galt.

Der er endnu tre måneder til introduktionen i Danmark, men importøren har nu de første priser på plads. Startprisen for Yaris generation fire bliver tillokkende: 129.990 kr. Helt nøjagtigt hvor meget den pris egentlig inkluderer, får vi ikke at vide af Toyota. Kun overskrifterne som en trecylindret benzinmotor, T1-udstyrsniveau og fem døre kan vi udlede af pressemeddelelsen. Den ikke-turboladede motor vil yde omkring 70 hk, og T1-udstyrsniveauet vil sikkert mest gøre sig positivt bemærket ved en masse sikkerhedsudstyr – ikke så meget komfortudstyr.

129.990 kr. er ikke prisen, vi er mest opmærksomme på, for Toyota løfter også sløret for prisen på den langt vigtigere Yaris Hybrid. Den kommer til at stå for langt det meste af salget, og der er heldigvis mere kød på, når det kommer til info om udstyr og motor. En ny 1,5-liters trecylindret benzinmotor, koblet sammen med en elektrisk motor og trinløst automatgear, giver en ydelse på 116 hk og et gennemsnitsforbrug på 26,3 km/l (WLTP).

Hold på hat og briller – ny Yaris med 261 hk og firehjulstræk

Hybriden fra 165.990 kr. med solidt udstyr

Startprisen for hybriden lander på meget appetitlige 165.990 kr. for H1-versionen, som er 3.000 kr. mere end for den nuværende Yaris Hybrid H1. Det er 3.000 kr., som virker til at være rigtig, rigtig godt givet ud. 16 hk ekstra, men også infotainmentsystem med 7″ touchscreen og Apple CarPlay/Android Auto er med i den nye Hybrid i H1-udstyrsversion.

Hybrid H1 har bl.a. også automatisk klimaanlæg, midterarmlæn foran, el-parkeringsbremse, el-sidespejle, adaptiv fartpilot, udvidet automatisk nødbremse og airbag mellem forsæderne (så fører og passager ikke støder sammen ved et sammenstød).

Den tredje pris, importøren sender ud, er på en introduktionsudgave, Yaris Hybrid H3 Premier Edition. Den kan bestilles til 239.990 kr., og for den voldsomme ekstra udskrivning i forhold til H1’eren (jep, det ER 75.000 kr.), får man 17″ alufælge, LED-lygter for og bag, automatisk klimaanlæg med to zoner, sportssæder med dellæder, bakkamera, varme i rattet, regnsensor, akustisk dæmpende forrude, head-up-display i forruden, infotainmentsystem med 8″ touchscreen, aut. nedblændeligt bakspejl, digital instrumentering, sortlakeret tag mv. Prisen skulle gælde forsalg frem til introduktionen af Yaris i Danmark.

Den sidste motorvariant giver Toyota ingen pris på; det er den trecylindrede 1,5-liters benzinmotor uden hybrid, men igen, kun få ventes ikke at vælge hybriden.

Ny lille SUV fra Toyota hedder Yaris Cross