Nyt ansigt til Seat Ateca

  • Nyt ansigt til Seat Ateca
  • Nyt ansigt til Seat Ateca
  • Nyt ansigt til Seat Ateca
  • Nyt ansigt til Seat Ateca
  • Nyt ansigt til Seat Ateca
  • Nyt ansigt til Seat Ateca
  • Nyt ansigt til Seat Ateca
  • Nyt ansigt til Seat Ateca

Seat moderniserer sin kompakte SUV med et opfrisket ydre med LED-forlygter som standard, infotainmentsystem med 9,2″ touchscreen og mere omfattende førerassistancesystemer. En plug-in-hybrid er desværre ikke med på listen over nyheder

Ateca har været fire år på markedet, og ikke overraskende er det tid til det store facelift. Det er et facelift, som lever op til ordets oprindelige betydning: en ansigtsløftning af den meget synlige slags.

En skrumpet Tarraco? Det er ikke helt ved siden af, hvis man ser billederne af den faceliftede Ateca og sammenligner med den større SUV fra spanierne. Vi er fans af den nye front på Ateca, med en helt ny grill og smallere forlygter, selv om det så betyder, at det bliver sværere at skelne de to i forbifarten.

LED-lygter for og bag er nu på standardudstyrslisten, og interiøret er på samme måde peppet op med mere udstyr. Infotainmentsystem med en touchscreen på 8,25″ er standard, men det kan opgraderes til et anlæg med 9,2″ skærm (med navigation). Mercedes-Benz startede bølgen med “personlig talestyring” (Hey, Mercedes!), og talestyringen i Ateca er nu også aktiveret af et par simple ord. En spansk bil, så man skal selvfølgelig bare sige “Hola hola!”.

Ingen grundlæggende ændringer i motorrummet – bortset fra, at dieselmotoren på 1,6 liter er udgået til fordel for en 2-liters. Den trecylindrede basismotor (1,0 TSI med 110 hk) kører nu med brændstofbesparende Atkinson-cyklus, mens 1,5’eren med 150 hk stadig har cylinderfrakobling. Største benzinmotor er en 2-liters med 190 hk, mens dieselsiden byder på 2-liters motoren med 115 eller 150 hk. Vi havde håbet, faceliftet ville betyde, at Seat ville sætte strøm til Ateca, men der er ingen plug-in-hybrid i denne omgang.

Formentor tager Cupra til et nyt niveau