Opfriskning til BMW X1 – klar til at møde Q3 og GLB

  • Opfriskning til BMW X1 - klar til at møde Q3 og GLB
  • Opfriskning til BMW X1 - klar til at møde Q3 og GLB
  • Opfriskning til BMW X1 - klar til at møde Q3 og GLB
  • Opfriskning til BMW X1 - klar til at møde Q3 og GLB
  • Opfriskning til BMW X1 - klar til at møde Q3 og GLB
  • Opfriskning til BMW X1 - klar til at møde Q3 og GLB
  • Opfriskning til BMW X1 - klar til at møde Q3 og GLB
  • Opfriskning til BMW X1 - klar til at møde Q3 og GLB
  • Opfriskning til BMW X1 - klar til at møde Q3 og GLB

Den mindste SUV fra BMW er samtidig den mest populære. Men en ny Audi Q3 er på markedet, og Mercedes-Benz barsler både med en afløser til GLA og den nye, større GLB, så X1 bliver frisket op til kamp med et facelift

Den kompakte SUV fra BMW er en populær en af slagsen. Blandt de efterhånden mange SUV-modeller fra BMW er X1 den mest populære – i hele verden, men også i Danmark. Samtidig er X1 langt foran konkurrenterne Audi Q3 og Mercedes-Benz GLA, hvis vi ser på, hvordan det gik i 2018: 994 styk X1 på danske plader, 595 styk Q3 og kun 323 styk af GLA.

Men konkurrencen sover aldrig, og den foregående vinter bragte en helt ny og bedre Q3 med sig, og Mercedes-Benz er ikke bare ved at lægge sidste hånd på værket med en ny GLA – mærket med stjernen sender i år også en mere rummelig og større kompakt-SUV på markedet, den nye GLB, som kan fås med syv sæder. BMW har timet det perfekt. Tyskerne er klar med et facelift til den populære SUV, og med introduktion allerede i løbet af den kommende sommer står den fornyede X1 snart klar til kamp.

Den kompakte X1 kommer med en lang række mindre ændringer, som samlet set giver en hæderlig fornyelse. BMW-designerne er inde i en periode, hvor grillen med “nyrerne” skal gøres større for hver eneste ny eller faceliftet model, og godt nok er den nu noget større end før faceliftet, men det kammer heldigvis ikke over, som det er sket med 7-serie og X7; mere prangende uden at virke vulgær. Grillen var før delt i to, men de to nyrer flyder nu sammen i midten. Nye kofangere, med unikke indlæg og forskellige mængder af krom på de fire udstyrslinjer (basis, xLine, Sport Line og M Sport), og adaptive LED-forlygter runder frontdesignet af, mens bagenden kræver et mere skarpt øje. Her er kun toningen af lygteglasset og rammen omkring udstødningen ændret (sidstnævne kommer nu i bilens karrosserifarve).

Indendøre handler det primært om opgradering af materialekvaliteten og infotainmentsystemet. Nye indlæg og syninger i instrumentbordet pepper stemningen op, mens iDrive-systemet nu kan fås med en touchscreen på 10,25″ – standard er dog en skærm på 6,5″, og før man når op på 10,25″, er der også mulighed for en udgave på 8,8″. Bevaret er det praktiske bagsæde, som kan justeres frem og tilbage, men digital instrumentering skal man fortsat over i konkurrenten Q3 for at finde.

Ny Audi Q3 – til tops i klassen?

Nu kommer den kinesiske plug-in

BMW overhaler til gengæld Audi, når det kommer til elektrificering af en kompakt SUV. X1 har i en årrække eksisteret på det kinesiske marked som plug-in-hybrid med delvist elektrisk drift, og den er nu endelig blevet moden til Europa. Plug-in-hybriden, kaldet X1 xDrive 25e. Den drives af en trecylindret benzinmotor med 125 hk og en elektrisk motor med 95 hk, og xDrive-navnet indikerer, at modellen har firehjulstræk. Batteriet, med en kapacitet på 9,7 kWh, kan lades op til at give en fuldelektrisk rækkevidde på over 50 kilometer.

De traditionelle benzin- og dieselmodeller får en opgradering, så forbruget og emissionerne falder, og kommende krav for udledning kan overholdes. Basismodel i programmet er X1 sDrive 16d, som er en diesel med 116 hk med forhjulstræk (manuel gearkasse standard, mulighed for 7-trins aut. dobbeltkobling). Over den ligger dieseludgaverne X1 sDrive/xDrive 18d med 150 hk, X1 sDrive/xDrive 20d med 190 hk, mens den nye X1 xDrive 25d med dieselmotor med 231 hk ikke kommer til Danmark.
Det gør alle benzinudgaverne til gengæld: X1 sDrive 18i med 140 hk, X1 sDrive/xDrive 20i med 184 hk og X1 xDrive 25i med 231 hk.

Priserne for den udgående X1 starter lige nu ved 394.801 kr. for X1 sDrive 18i med 140 hk, og vi kommer næppe til at se de store ændringer på den front.

Den nye BMW M340i når op på 374 hk