På tronen hos BMW

 • På tronen hos BMW
 • På tronen hos BMW
 • På tronen hos BMW
 • På tronen hos BMW
 • På tronen hos BMW
 • På tronen hos BMW
 • På tronen hos BMW
 • På tronen hos BMW
 • På tronen hos BMW
 • På tronen hos BMW
 • På tronen hos BMW
 • På tronen hos BMW
 • På tronen hos BMW
 • På tronen hos BMW
 • På tronen hos BMW
 • På tronen hos BMW
 • På tronen hos BMW
 • På tronen hos BMW
 • På tronen hos BMW
 • På tronen hos BMW
 • På tronen hos BMW
 • På tronen hos BMW
 • På tronen hos BMW

At kalde BMW X7 gigantisk er en underdrivelse. Hvis X5 eller 7-serie virker massive, så er de ikke nær så prangende som den nye, store SUV

BMW er den stolte ejer af Rolls-Royce, og som et af de mest “royale” og velansete bilmærker lancerede briterne i 2018 deres første SUV. Ultimativ og ekstrem er ord, som virker ubetydelige i forhold til Rolls-Royce Cullinan, og selv en Bentley Bentayga kan bogstaveligt talt gemme sig bag og stå i skyggen af Cullinan. Der er ingen SUV over eller ved siden af Cullinan. At stå ved siden af den massive brite, firkantet og høj som en dansk etageejendom, men med pomp og pragt som Buckingham Palace, er på en gang trist og befriende; trist fordi jeg ikke engang har råd til at drømme om den, befriende fordi bilindustrien endnu har lov til at frembringe luksus så ekstrem som for 100 år siden.

Cullinan, Rolls-Royce i det hele taget, er for en promille af verdens rigeste, og kunder med betydeligt færre penge vil også gerne køre en stor, bombastisk SUV. Audi Q7 kan gå an, Mercedes-Benz GLS er endnu større og højere, mere efter bogen – men hos BMW har de ikke helt ustyrligt rige gået forgæves efter en af de helt store. X7 er det store spring op i den sande luksusafdeling for SUV’er, bilen som får X5 til at ligne en bybil. Den kommer ikke til at tage kunder fra Rolls-Royce Cullinan (utænkeligt, helt bestemt), men Range Rover og mest af alle modeller skal X7 hente interesserede fra kunder, som indtil nu har haft Mercedes-Benz GLS i kikkerten.

X7 kan bruge sin grill, nyrerne i XL-størrelse, til at bane sig vej til kunderne, og efter at have nærstuderet den gigantiske front og levet med X7 som testbil i en uge, må jeg bare sige, at hvad der i første omgang virker så overdrevet, kommer til at virke… i mangel på andre ord: Passende. Har du set den nye Mercedes-Maybach GLS, den seriøst luksuriøse og overdrevne udgave af GLS? – Der kan man tale om en grill, der prøver at indtage hele verden, men mest bare ser påklistret ud.

Moderen til alle X-modeller

Kom indenfor i slottet

Rolls-Royce Cullinan har fuldt elektriske bagdøre, knapper til at åbne og lukke ventilationsdyserne i hånddrejet metal og uldtæpper på gulvene så tykke som pelsen på et får, lige før det skal klippes. X7 er ikke født med den slags, fås ikke med den slags, men prisen er også en helt anden. X7 kan blive dit personlige slot for samme pris som et parcelhus i min fødeby Grenaa – fra cirka 1,5 millioner. Cullinan koster fire gange så meget. Mindst.

Der er noget stateligt over X7, som der er det over Cullinan. Den er ikke bare stor, den er også designet med linjer og proportioner, som får den til at se endnu større ud. Størrelse sælger, skal vi huske, også selv om det gælder mere i Kina, Rusland, USA og den arabiske verden.

Man træder op for at komme ind i X7, og det føles ikke som døre, men som porte, der åbner ind til den overdådige kabine, hvor afstanden mellem de to forsæder er rigelig til, at man kan slå ud med armene, og selv den tredje sæderække kan fungere i dagligdagen.
BMW bruger en anden måde at skabe overdådighed på end Mercedes-Benz; mindre prangende, mere intimt og mere tonet ned. Mistforstå mig ikke, for den moderne teknologi lyser ud af indretningen med stor touchscreen og digital instrumentering – og der er få distraherende ting for føreren i X7.

Som det hører sig til i den største SUV i modelprogrammet, overgår X7 sine mindre brødre i luksus og lækkerhed. Her er kun solide materialer og meget pæne overflader. Jeg er sikker på, at de tre udstyrskoder, som optræder på prislisten til samlet cirka 160.000 kr. har indflydelse på det ekstra høje niveau i testbilen: Design Pure Excellence-pakke til cirka 118.000 kr. med perforeret Vernasca-læder på sæderne Ash Grain-indlæg med bronzeeffekt, glas på nogle betjeningselementer (BMW kalder det Crafted Clarity) til 13.000 kr. og BMW Individual instrumentbord i læder til 31.000 kr. er der kræset for kunderne.

Ikke at man vil mangle noget på en X7, som er bestilt med færre krydser på ekstraudstyrslisten end testbilen. Adaptiv luftundervogn, panoramasoltag, lyddæmpende glas, læderindtræk, navigation og head-up-display er med som standard. Men det ville klæde standardlisten med adaptiv fartpilot, det automatiske parkeringssystem og Harman-Kardon-lydanlægget.

Opfriskning til BMW X1 – klar til at møde Q3 og GLB

Så fornuftig, så magtfuld med 265 hk

Ford jeg er dansk journalist og ikke tester biler i Californien eller Beijing, er testbilen udstyret med en dieselmotor, som for en SUV i størrelse XXL kan kaldes gennemført fornuftig. Fornuftig, men også en af de motorer, jeg er mest glad for i bilindustrien, nemlig 3-liters rækkesekseren med navnet B57. B57 har det hele. Den har det store træk fra lave omdrejninger, men nipper kun fra brændstoftanken. Den har en blød og “tyk” lyd, men støjer ikke. Det er en næsten perfekt motor, og selv om du måske rynker på næsen af 265 hk, så bemærk de 620 Nm fra 2.000 o/min og at BMW bruger automatgearkasser så godt godt som meget få bilproducenter.

Køreklar vægt på omkrig 2,5 tons kan kvæle mange motorer, men altså ikke R6-dieselmotoren. Mere vil ofte gerne have mere, og X7 30d spurter ikke som en fjerlet 330d med samme motor. Den er kraftig, og den er alt rigeligt, så måske man ikke behøver bruge de 600.000 kr. ekstra, BMW indkasserer for, at samme dieselmotor kommer med flere turboer og 400 hk i X7 M50d.

VIDEO – Vild og vidunderlig BMW M850i

Den flyder ikke, for den er jo en BMW

En BMW vil altid være afstemt til den direkte side og i en retning af, at man skal opleve, man kører. Det gælder også for de største modeller, og det gælder for X7, som det gælder for 7-serien. Jeg har kolleger, som kritiserer X7 for at køre dårligt. Måske de har kørt kortere ture i den, måske de har misforstået den. Hvis indgangsvinklen er, den skal køre som en X1 eller som en 3-serie, så fejler BMW med X7. Men hvorfor skulle den køre som en langt mindre bil?

Bag rattet er X7 en meget stor bil, og jeg glemmer aldrig, at jeg kører en 515 cm lang og 181 cm høj bil. Hvis jeg, igen, siger, at den vejer 2,5 tons, og det alene er vægten som køreklar, så sidder de kilo højt, og de vil gerne modarbejde dynamikken og flowet i køreegenskaberne. Vægten kamufleres ikke, men BMW har fundet en stærk balance i dynamikken, så X7 er så tilpas skarp og let i kørslen, som den behøver være. Styretøjet reagerer hurtigere, end det gør i en Mercedes-Benz GLE (jeg har ikke prøvet GLS), men BMW har forstået at stoppe, før X7 gik for vidt og blev pseudo-sportslig.

Design Pure Excellence-pakken (herligt navn, det der) kommer også med 22” fælge. Fysisk store, men visuelt er det ikke anderledes end en Golf med 17” fælge. X7 er stor, så 22” syner ikke af noget vildt. Det jeg vil sige i forhold til hjulene er, at de intet “koster”, når det kommer til affjedringen. Luftundervognen har kun en ganske let duven i den blødeste indstilling, og den gør på intet tidspunkt SUV’en til et stort skib i høj søgang, og komforten er så excellent som udstyrspakken med de store fælge lægger op til. Affjedringen formår at gøre det fornemt med de store hjul.

I X7 sidder man på tronen, højt over de fleste andre trafikanter. Det kunne have kostet enhver form for BMW-DNA i køreoplevelsen, men den enorme SUV kører som en BMW i den størrelse bør.

BMW X7 XDRIVE 30D CONNECTED
MOTOR R6, 2.969 cm3, diesel
YDELSE 265 hk ved 6.000 o/min
620 Nm ved 2.000 o/min
GEARKASSE 8-trins automatgearkasse
O-100 KM/T 7 sekunder
TOPFART 227 km/t
FORBRUG 12,2 km/l
CO2 216 gram/km
MÅL (L/B/H) 515/200/181 cm
AKSELAFSTAND 311 cm
BAGAGERUM 326-2.120 liter
VÆGT/TRÆK 2.445/2.220 kilo
DÆK 315/35 R22
PRIS (INKL. LEVERING 3.980 KR.) 1.478.759 kr. X7 fås fra denne pris
PRIVATLEASING ENG.YDELSE/MND. YDELSE 80.000/19.495 kr. X7 fås fra denne pris
BESKATN.GRUNDLAG, FIRMABIL 1.328.999 kr. X7 fås fra denne pris
ÅRLIG EJERAFGIFT 11.100 kr.
VÆSENTLIGT STANDARDUDSTYR Adaptive LED-forlygter, metallak, læderindtræk, syv sæder, panoramasoltag, navigation, digital instrumentering, sportslæderrat, head-up-display
VÆSENTLIGT EKSTRAUDSTYR Design Pure Excellence-pakke med bl.a. 22 tommer alufælge til 117.184 kr., servolukning af dørene til 12.500 kr., lydanlæg fra Harman-Kardon til 9.765 kr., køreassistancepakke med bl.a. adaptiv fartpilot til 29.491 kr., LED-laserforlygter til 29.101 kr., aut. klimaanlæg med fem zoner til 18.554 kr.
PÅ GADEN I DANMARK Nu

8.5

KARAKTER

8.5 /10

Plus

 • Passende design, rummelig kabine, fine materialer i kabinen, fornem affjedringskomfort, styretøj med god føling, fremragende infotainmentsystem, udmærket standardudstyr, sublim dieselmotor og ditto gearkasse

Minus

 • Grillen deler vandene, kunne være endnu bedre udstyret som standard, en meget stor bil i lille Danmark