Polestar går direkte efter Tesla 3

  • Polestar går direkte efter Tesla 3
  • Polestar går direkte efter Tesla 3
  • Polestar går direkte efter Tesla 3
  • Polestar går direkte efter Tesla 3
  • Polestar går direkte efter Tesla 3
  • Polestar går direkte efter Tesla 3
  • Polestar går direkte efter Tesla 3
  • Polestar går direkte efter Tesla 3
  • Polestar går direkte efter Tesla 3
  • Polestar går direkte efter Tesla 3

Volvo-aflæggeren Polestar går fra at producere den specielle plug-in-hybrid Polestar 1 i et mindre oplag til fuld skala med den nye elbil Polestar 2. Den nye fastback med fem døre har to elmotorer og batteri på 78 kWh

Amerikanske Tesla har opnået en førerposition, som alle andre bilproducenter desperat prøver at komme i nærheden af. I det lange løb kan Audi, BMW, Volkswagen og mange andre med store produktionsapparater komme til at overhale amerikanerne, men lige nu kan intet bilmærke for alvor konkurrere med Tesla, som har elbiler i tre forskellige størrelser.

Den nyeste er den kompakte Model 3, som basalt set er i klasse med BMW 3-serie og Jaguar XE. Men den har frem til i dag været den eneste 100 procent elektriske bil i klassen. Nu er det slut, for Volvos nye søstermærke Polestar, som skal stå for højtydende og elektriske biler, har præsenteret en direkte konkurrent til Tesla Model 3. Polestar 2. En fastback (hatchback hvis vi holder det mere jordnært) med fem døre, altså med stor bagklap.

Polerstar 1 er en smuk svensker med en mission

Rækkevidde på 500 kilometer

Hvor den første bilmodel fra Polestar var den smukke coupé Polestar 1 på basis af de store 90-modeller fra Volvo, hvor der både var benzin- og eldrift (1.000 hk) i motorrummet, vil alle fremtidige Polestar-biler være helt elektriske. Præcis som Polestar 2 er det. Den er baseret på samme platform som Volvo XC40 og de kinesiske Lync & Co-modeller, og det er en platform, som fra starten er bygget til både delvis og fuld elektrificering.

I første omgang lanceres Polestar 2 i en version med to elmotorer og en batteripakke med en kapacitet på 78 kWh, som er 3 kWh mere end Tesla tilbyder som maksimal kapacitet i Model 3 (den produceres også med 50 og 62 kWh). Model 3 har i den mest nøjsomme udgave en WLTP-rækkevidde på 560 kilometer, og Polestar står umiddelbart til en rækkevidde på 500 kilometer, også målt på WLTP.

Polestar 2’s elektriske motorer yder i alt 408 hk og 660 Nm, som i kraft af firehjulstrækket rækker til en 0-100-tid på under 5 sekunder. Den svageste Model 3 har 287 hk, den stærkeste Performance-udgave har 450 hk og skulle kunne nå de første 100 km/t på bare 3,5 sekunder.

Designet på Polestars første model til masseproduktion har mere Volvo-inspiration i sig, end bilen ellers så åbenlyst lægger op til. Formen og designet på karrosseriet er langt hen ad vejen som det, vi så på Volvo-konceptbilen Concept 40.2, som lagde op til en kompakt sedan, som svenskerne endnu ikke er gået videre med.

I kabinen er Polestar 2 af nyere dato end bilerne fra Volvo; hvor Volvo bruger en integreret touchscreen på 9,3″, har den nye Polestar en fritstående touchscreen på 11″.

Der er ingen lanceringsdato for Polestar og Polestar 2 på det danske marked. Mærket sender i første omgang bilen på markedet i Sverige, Norge, Tyskland, Kina, USA, Canada, Belgien, Storbrittanien og Holland. Priserne starter ved cirka 40.000 euro, mens en særlig intromodel sælges til cirka 60.000 euro. Tesla Model 3 fås i Danmark fra 455.000 kr. med levering fra marts.

VIDEO – Elektrisk Kia med 455 km rækkevidde